fbpx

Sve o raftingu – upoznajte najbolju zabavu na reci

Sve o raftingu - upoznajte najbolju zabavu na reci

Želite da saznate sve o raftingu? U nastavku upoznajte najbolju zabavu na reci i probudite svoja čula ovom uzbudljivom avanturom. Rafting Tarom je izazovna avantura koja spada u red ekstremnih sportova, a koja na jedinstven način spaja odmor, spokoj i uživanje u netaknutoj prirodi i adrenalinski naboj koji pokreće celo telo.

Ono što je potrebno, jeste da okupite društvo koje je raspoloženo da uskoči u rafting čamce napravljene od višeslojne gume. Nakon toga kreće avantura niz rečne brzake u cilju rekreacije, zabave ili druženja. Pored gumenog čamca, opremu za rafting čini neoprensko odelo, neoprenske čizme, kaciga, veslo, kao i pojas za spasavanje.

Svaki čamac, odnosno raft, ima i svog vodiča, popularnog “skipera“, koji će vam prikazati ovu avanturu na pravi način, i naravno,  upravljati čamcem kroz divlje rečne brzake. Uživaćete u predelima koji ostavljaju bez daha, kao i u avanturi koju ćete sigurno poželeti ponovo da iskusite. Rafting Tarom je odlična prilika za druženje sa prijateljima, kolegama ili porodicom.

 

REKA TARA

 

Reka Tara rafting

 

Reka Tara je najduža planinska reka u Crnoj Gori, sa dužinom od 144 kilometara. Kristalno čista, nastaje od dve reke – Veruše i Opasnice. Osim Crnom Gorom, teče i Bosnom i Hercegovinom, gde se spaja sa Pivom, stvarajući Drinu. Pretpostavlja se da je naziv dobila od ilirskog plemena Autarijati, koje je bilo naseljeno u njenom rečnom koritu u četvrtom i petom veku.

Ono što je čini atraktivnom je kanjon, najveći u Evropi  i drugi po veličini u svetu, odmah nakon Grand kanjona reke Kolorado u SAD. U kanjonu se nalazi i čudesna šuma crnog bora. Tu je i most Đurđevića Tara, visine od 150 metara, a sastoji se od pet lukova čija je ukupna dužina 370 metara. Najpopularnija vrsta aktivnosti na vodi u ovom području je – rafting.

 

ZAŠTO ODABRATI RAFTING TAROM?

 

zasto odabrati rafting tarom

 

Pitate se zašto odabrati baš rafting Tarom ovog leta? Postoji nekoliko razloga zbog koji se mnogi odlučuju za ovu avanturu, ali onaj najvažniji jeste – druženje i visok nivo adrenalina. Ono što reku Taru čini tako pogodnom za rafting je činjenica da na svom toku ima prosečan pad od 4,5 m po kilometru.

U maju mesecu nivo vode je najveći, i tada rafting traje otprilike 60 minuta, dok u avgustu ili septembru, kada je vodostaj znatno niži, rafting može da potraje i do 4 sata.

Ako se opredelite za rafting Tarom, očekuje vas odlična zabava kao i nezaboravni trenuci, jer ćete biti i bezbedni i uživaćete sa svojom ekipom. Očekuju vas profesionalni veslači sa sertifikatom Internacionalne Rafting Federacije i vrsni poznavaoci divljih voda koji će brinuti o tome da sve prođe kako treba.

Očekuje vas i atestirana oprema vrhunskog kvaliteta za maksimalnu bezbednost i kompletan ugođaj tokom avantura. Važno je napomenuti i da je smeštaj u kampu okružen prirodom i nalazi se na samoj obali Drine. Očekuju vas autentični specijaliteti lokalne kuhinje koji su tek posebna priča!

Za informacije o ponudi nas pozovite +387 66 930 940 ili pišite na info@rajskarijeka.com.

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments