fbpx

Zip Line

Doživite veličanstveni adrenalinski naboj
Neobična avantura

Poletite iznad Pivskog jezera

Ako ste ikad poželeli da možete da letite, da vidite svet iz potpuno druge perspektive i da se sjedinite sa prirodom na jedan neobičan način, onda nema dileme – zip line je avantura kao stvorena za Vas. Zip line je jedinstveno adrenalinsko iskustvo i pored uzbuđenja koje pruža, ova avantura je potpuni fenomen zbog same lokacije gde se izvodi. Čak i da nikada pre niste posetili Pivsko jezero, zasigurno je da ste čuli po čemu je čuveno ili ste videli fotografije te smaragdno-zelene vode koja Vam je sigurno ostala u sećanju. Pivsko jezero se nalazi u Plužinama, na teritoriji Crne Gore, što je od našeg kampa udaljeno svega par kilometara, tako da je dostupno svim našim posetiocima koji žele da dožive ovo nezaboravno iskustvo.

Crnogorski smaragd

Najveći rezervoar pitke vode na Balkanu

Pivsko jezero je najveći rezervoar pitke vode na Balkanu. Prepoznatljivo je po tirkiznoj boji vode i po tome što je veličanstven spoj ljudske i prirodne kreacije. Naime, samo jezero je veštačko, dobijeno izgradnjom brane na reci Pivi čiji kanjon takođe predstavlja jedan od veličanstvenih prizora celog regiona. Voda je kristalno čista i studena u svim delovima jezera koje se prostire na površini od 12.5 kvadratnih kilometara, u dužini od 45 km! Prilika da uživate u ovom jedinstvenom prirodnom fenomenu iz perspektive leta, omogućena Vam je isključivo sa zip line-om!

Dužina zip line-a

Ukupna dužina zip line-a iznad Pivskog jezera je 1400 metara što ga čini najdužim zip line-om u celom ovom balkanskom regionu. 

Bezbednost zip line-a

Bezbednost celokupnog sistema je postignuta kvalitetnim atestiranim mehanizmom, kao i vrlo preciznim proračunima.

Trajanje leta

Let traje oko 2 minuta, uz maksimalno ostvarenu brzinu od 65 km/h i ima jednu kratku stanicu na platformi na suprotnoj obali.

Čuvena Pivska brana

Brana na Pivi je jedna od najvećih u Evropi– sa impozantnih 22o metara visine i sa hidroelektranom Mratinje, koja je atrakcija sama po sebi.

Visina leta

Startna pozicija se nalazi na visini od 750m, dok je krajnja tačka leta na 688m, što je tačno ispred Titovog mosta na samom jezeru.

Prirodni spoj

U neposrednoj blizini našeg kampa i Pivskog jezera je Šćepan Polje, granični prelaz sa Crnom Gorom, što čini ovu avanturu internacionalnom.

Samo za hrabre

Šta je zip line?

Zip line je sportsko-rekreativna avantura koja privlači ljubitelje adrenalinskih doživljaja, iako je najpre izmišljena kao funkcionalno prevozno sredstvo do mesta koje dele velike površine vode, kanjoni ili nepristupačni delovi za regularan saobraćaj. Kao i sve što uključuje veliku visinu, pa još iznad vode, i zip line avantura zahteva veliku hrabrost i odvažnost. Let iznad jezera koje na nekim mestima ima dubinu i do 188 metara, traje nekih 2 minuta. Visina sa koje se polazi je 750 m, a krajnja tačka je nešto niža (688 m). Međutim, prizori koje ćete zapamtiti za ceo život vrlo lako mogu da Vas ubede da probate opet!

1400 metara adrenalina

Kako funkcioniše zip line?

Zip line je sajla sa određenim padom, razapeta između provalija, kanjona ili velikih vodenih površina. Avanturista je kopčom i pojasevima prikačen za samu sajlu i prilikom spuštanja može da razvije brzinu i do 65 km/h. Pre samog spuštanja, prolazi se mini bezbedonosna obuka sa detaljnim uputstvima za položaj tela tokom leta i prilikom spuštanja na platformu. Kaciga je obavezan deo opreme i svaki zip line instruktor će Vam to potvrditi. Zip line na Pivskom jezeru je u dužini od 1400m i ima jednu stanicu na suprotnoj obali za fotografisanje i mini predah od uzbuđenja.

0m
dužina zip line-a
0km/h
brzina u toku leta
0min
traje let
0m
visina polazne tačke
Profesionalno vođenje

Da li je zip line bezbedan?

Bezbednost zip line-a je zagarantovana najpre opremom koja se koristi, a koja se sastoji od držača, kanapa i pojaseva koji čine let udobnim, a zatim i profesionalnim vođenjem samog leta. Pre nego što pođete, pre Vas se spušta instruktor koji Vas i dočekuje na platformi na suprotnoj obali. U drugom delu leta se spušta iza Vas, u slučaju da je potrebno da interveniše na bilo koji način. Pre samog poletanja, dobijate vrlo precizna uputstva i detaljne instrukcije kako da se ponašate tokom leta, koji položaj tela je najbolji, gde da držite ruke i kako da se najbezbednije prizemljite na platformu. Kaciga i rukavice su obavezna oprema, a Vi ćete se postarati za entuzijazam i hrabrost!

Trenuci koji se pamte

Sa spiska životnih avantura

Nama je priroda dala mnogo i mi želimo da to podelimo sa Vama. Želimo da Vam omogućimo da doživite nezaboravne trenutke u prelepim prirodnim ambijentima. Pružamo Vam mogućnost da doživite rafting, da uživate u zip line-u ili jeep safariju i zaista dođete u direktan kontakt sa prirodom. Svaki predeo oduzima dah i sigurni smo da nikad niste videli toliko divlji i nemilosrdni, a opet toliko topao i blizak kraj. Rajska rijeka je okružena neverovatnim prirodnim lepotama, daleko od civilizacije i gradske užurbanosti, a opet dovoljno moderna i prilagođena svima za ugodan boravak. Vaše je samo da dođete i da se uverite!

Zašto da odaberete rafting kamp Rajska Rijeka?

Rajska rijeka je prilagođena svima za ugodan boravak. Kamp ima dovoljno kapaciteta da primi i grupne posete. Opremljen je po poslednjim standardima za ovaj tip smeštaja i uz razne aktivnosti i sadržaje pruža Vam mogućnost da provedete nezaboravan odmor.

  • Prirodna oaza sa modernim smeštajnim uslovima
  • Jedinstvena i povoljna ponuda aranžmana
  • Sertifikovan i iskusan tim skipera i vodiča
  • Topla i prijateljska atmosfera u kampu

Zip Line aranžmani

Pogledajte ponudu

Zainteresovani ste za zip line?

Zip line je avantura koju ne smete da propustite!