fbpx

Jeep Safari

Iskusite sve lepote Tare i Durmitora
Ugodna i praktična avantura

Šta je Jeep Safari?

Jeep Safari predstavlja posebno avanturističko iskustvo i potpuno nov način da doživite i iskusite sve lepote kanjona Tare i nacionalnih parkova Durmitor i Sutjeska. Bilo uz kombinaciju drugih sportskih aktivnosti kao što su rafting, planinarenje ili pak, laganija varijanta uz pešačenje, fotografisanje i uživanje u impresivnom planinskom ambijentu, Jeep Safari postaje sve popularniji vid uživanja u prirodnim predelima. Predstavlja moderan i vrlo praktičan način osvajanja prelepih predela i svetski poznatih destinacija kojima ovaj kraj obiluje. Jeep Safari je ugodan, praktičan i vrlo zanimljiv tip avanture, naročito za ljubitelje fotografije.

Raj za čulo vida

Foto Safari

Jeep Safari je osmišljen da se bezbeđenim terenskim vozilima vozite do početne lokacije ove avanture, sa usputnim stanicama na neverovatnim mestima za fotografisanje i uživanje u prirodi. Jedna od početnih lokacija Jeep Safari ture može biti Tjentište, kotlinsko proširenje u dolini reke Sutjeske koje je nadaleko poznato kao lokalitet od velikog geografskog, ali i istorijskog značaja. Naime, upravo se ovde odigrala najveća bitka u Drugom svetskom ratu na prostoru bivše Jugoslavije, poznatija kao bitka na Sutjesci. Imaćete jedinstvenu priliku da obiđete  memorijalni kompleks ,,Dolina Heroja“ i spomen-kosturnicu palih boraca gde su upisana imena više od 7000 palih boraca.

Najveća prašuma u Evropi

Da li ste znali da je Perućica, inače deo Nacionalnog parka Sutjeska, poznata kao najveća i jedna od retkih prašuma u Evropi?

Prirodni granični prelazi

Da li znate da tokom ture Jeep Safarija prelazite iz jedne u drugu državu? Nadomak kampa je granični prelaz između Bosne i Crne Gore.

Značajni istorijski lokalitet

Da li znate da je jedna od lokacija Jeep Safarija mesto gde se odigrala čuvena bitka na Sutjesci u Drugom svetskom ratu, 1943. godine?

Čuvena Pivska brana

Da li ste znali da je hidroelektrana Mratinja, sa impozantnih 220 metara visokom branom na Pivi, jedna od najvećih u Evropi?

Opasani planinskim masivima

Da li znate da ćete u jednom trenutku biti sa svih strana okruženi planinama: Maglić, Volujak, Zelengora, Sniježnica, Vučevo, Tara, Durmitor?

Poznata tačka kanjona Tare

Da li znate da ćete tokom Jeep Safarija videti svetski ovekovečenu tačku gde dubina kanjona Tare dostiže čak 1100 metara?

Najuzbudljivija priroda Balkana

Neverovatne prirodne lepote pred Vama

Sledeća stanica je Dragoš sedlo, tačnije prašuma Perućica, koja je poznata kao biser Nacionalnog parka „Sutjeska“. Džipom se dolazi do vidikovca Beškita, sa koga se pruža neverovatan pogled na srce prašume i oćaravajući vodopad Skakavac koji se stropoštava sa visine od preko 70m. Zamislite taj prizor i kakve bi fotografije mogle nastati iz te perspektive. Jeep Safari je idealan za ovakve lokacije, jer Vam pruža dovoljno vremena da uživate u nesvakidašnjoj netaknutoj prirodi i jedinstvenom ambijentu prašume, kao i da ovekovečite te trenutke živopisnim fotografijama. 

Pogledi od kojih zastaje dah

Impozantni planinski masivi

Jedno je sigurno – pogled sa Prijevora neće ostaviti nikoga ravnodušnim. Pored impozantnog i dominantnog Maglića koji se kao stenovita gromada uzdiže više od 700m iznad vas, sa leve strane se u svoj svojoj lepoti pruža Volujak (druga najviša planina u BiH), sa desne strane Sniježnica i Vučevo, a nasuprot Maglića se prostiru brojni živopisni vrhovi Zelengore. Možete li zamisliti toliko planina na jednom mestu?

0+
fotografija sa Jeep Safarija
0
granična prelaza
0+
zadovoljnih posetilaca
2
sata trajanja ture
Pogled na čak tri kanjona

Prirodna granica između dve države

Nakon vožnje, od kojih je nekoliko off-road ima i nekoliko deonica za kratkotrajno pešačenje. Još jedna impozantna lokacija je Ravna Stijena, koja kao da je stvorena za pravljenje nezaboravnih fotografija. U dubini od oko 1100 metara, iz “ptičije perspektive”, vide se Drina, Tara i Piva sa svojim impresivnim kanjonima, Šćepan Polje, granični prelaz sa Crnom Gorom, u daljini se protežu planinski masivi Ljibišnje, Durmitora, Bioča i Maglića, a vidi se i naš kamp.

Borba čoveka i prirode

Impresivna brana na Pivi

Jeep Safari organizujemo i vozeći se živopisnim kanjonom reke Pive do hidroelektrane Mratinje, koja je atrakcija sama po sebi – sa impozantnih 220 metara visine, brana na Pivi je jedna od najvećih u Evropi. Da, u pravu ste – ovde su svi lokaliteti jedinstveni u Evropi. Ovde je atrakcija zip line preko Pivskog jezera koji morate probati ukoliko ste istinski zaljubljenik u prirodu i adrenalinski naboj. Put nas dalje vodi Pivskom planinom ka našim glavnim atrakcijama Durmitoru i Žabljaku, uz naravno nezaobilazne stanke kod atraktivnih mesta za fotografisanje ili jednostavno za uživanje u surovoj i neokrnjenoj lepoti planinskih predela. 

Zašto da odaberete rafting kamp Rajska Rijeka?

Kamp Rajska Rijeka nudi svojim posetiocima uzbudljiv Jeep Safari koji uključuje foto safari i obilazak svih značajnijih lokaliteta u okolini. Trajanje tura je oko dva i po sata u jednom pravcu, a broj gostiju je veoma fleksibilan. 

  • Vožnja bezbednim terenskim vozilom
  • Kombinacija Jeep Safarija sa drugim avanturama
  • Lokalni vodiči za sveobuhvatan doživljaj
  • Srdačna i druželjubiva atmosfera
Osetite lokalni duh

Doživite predeo kroz meštane

Preko Sedla, jednog od najviših putnih prevoja u Evropi (1907m), stiže se na Žabljak. Tu možete iskusiti pravi etno ambijent i naravno uživati u tradicionalnoj crnogorskoj kuhinji. Ne smemo zaboraviti da pomenemo Ćurevac, izuzetno atraktivan vidikovac na kanjonu Tare, gdje dubina kanjona dostiže čak 1100 metara. Tu je i kanjon Sušice, leve pritoke Tare. U tom delu kanjona se voda zadržava do polovine jula praveći tako izuzetno lepo Sušičko jezero.

U potrazi za nezaboravnim trenucima

Da li ste spremni za Jeep Safari avanturu?

Kamp Rajska Rijeka nudi obe varijante svojim posetiocima – uzbudljiv Jeep Safari koji uključuje obilazak Durmitorskog prstena i foto safari (Tjentište, Perućica, Prijevor, Vučevo). Trajanje tura je oko dva i po sata u jednom pravcu, a broj gostiju je veoma fleksibilan. Budite spremni za nezaborav! Ovakvi predeli će Vam definitivno ostati u sećanju, nećete moći da se nadišete čistog vazduha i vrlo verovatno ćete poželeti da se duže zadržite na pojedinim destinacijama.

Jeep Safari aranžmani

Pogledajte ponudu

Zainteresovani ste za Jeep Safari?

Jeep Safari je prilika da sva ova neverovatna mesta posetite odjednom!