fbpx

Rafting Tarom

Nezaboravna Avantura u Srcu Prirode

Rafting na reci Tara predstavlja jedno od najuzbudljivijih i najlepših iskustava koje priroda može da ponudi. Ova aktivnost nije samo sport ili rekreacija, već prilika da se doživi netaknuta priroda, oseti adrenalin i istraži jedan od najimpresivnijih kanjona u Evropi. Tara, poznata kao „Suza Evrope“, teče kroz duboke i slikovite kanjone, pružajući nezaboravno iskustvo raftinga koje privlači avanturiste iz celog sveta.

Zašto je rafting na Tari poseban?

 1. Neprevaziđena prirodna lepota: Kanjon reke Tare, drugi po veličini u svetu, očarava svojom divljinom i nepristupačnošću. Ovaj kanjon, sa svojim strmim liticama i bujnom vegetacijom, predstavlja pravi raj za ljubitelje prirode.

 2. Kristalno čista voda: Tara je poznata po svojoj izuzetno čistoj i hladnoj vodi, što je čini idealnom za rafting. Ova čistoća doprinosi ne samo estetskom doživljaju, već i osećaju svežine i čistoće tokom raftinga.

 3. Raznovrsnost brzaka: Reka Tara nudi širok spektar brzaka, od laganih i umirujućih do divljih i izazovnih, što je čini savršenom za sve nivoe iskustva, od početnika do iskusnih raftera.

 4. Bogatstvo flora i faune: Okolina reke Tare je dom brojnim vrstama biljaka i životinja, neke od kojih su retke i zaštićene. Rafting ovom rekom pruža jedinstvenu priliku da se uživa u posmatranju divljih životinja i biljaka u njihovom prirodnom staništu.

 5. Kultura i tradicija: Područje oko Tare je bogato kulturnim i istorijskim nasleđem. Posetioci imaju priliku da upoznaju lokalnu kulturu, običaje i gastronomiju, što dodatno obogaćuje iskustvo raftinga.

 6. Dostupnost i povoljnost: Rafting na Tari je pristupačan, sa različitim paketima koji odgovaraju različitim budžetima i potrebama. Ovo čini Tari dostupnom širokom spektru posetilaca, od porodica do grupa prijatelja.

Uživanje u Raftingu na Tari

Rafting na Tari nije samo sport ili avantura; to je iskustvo koje spaja ljude sa prirodom, pružajući im priliku da se odmaknu od svakodnevnog života i urone u svet netaknute prirode i neograničene avanture. Bilo da tražite mirno krstarenje rekom ili adrenalin ispunjen izazovima, Tara nudi nešto za svakog posetioca.

Rafting aranžmani

Aktuelna ponuda

Galerija – Rafting Tarom

Kako se pripremiti za tafting na Tari?

 • Odeća i oprema: Preporučuje se nošenje udobne, brzosušeće odeće. Ne zaboravite na kupaći kostim, peškir, i zaštitu od sunca.
 • Fizička priprema: Iako nije neophodna specijalna fizička priprema, dobro je biti u osnovnoj kondiciji kako bi se maksimalno uživalo u iskustvu.
 • Mentalna priprema: Budite spremni za avanturu i otvoreni za nova iskustva. Rafting na Tari je prilika za stvaranje nezaboravnih uspomena.

Rafting na Tari nudi ne samo adrenalin i uzbuđenje, već i priliku za beg od svakodnevnog života i uranjanje u svet prirodnih lepota i mira. Bez obzira da li ste u potrazi za avanturom ili samo želite da uživate u prirodi, Tara je destinacija koja neće razočarati.

Šta vas očekuje na raftingu na Tari?

 1. Nepregledni pejzaži i bujna priroda:
  • Rafting na Tari vodi vas kroz spektakularne kanjone, sa visokim liticama i bujnom vegetacijom. Očekujte da ćete biti okruženi nekim od najlepših pejzaža koje priroda može da ponudi.
 2. Uzbudljivi brzaci različitih težina:
  • Tara je poznata po svojim raznovrsnim brzacima, koji pružaju izazove kako za početnike, tako i za iskusne raftere. Od umirujućih delova reke do divljih brzaka, Tara nudi kompletno iskustvo raftinga.
 3. Povezivanje sa prirodom:
  • Rafting na Tari nije samo fizička aktivnost, već i prilika da se povežete sa prirodom, osluškujete zvuke vode i divljine, i uživate u miru koji ovakva okolina pruža.
 4. Sigurnost i profesionalno vođenje:
  • Sigurnost je na prvom mestu, a profesionalni vodiči osiguravaju da vaše iskustvo bude sigurno i ugodno. Svi učesnici dobijaju potrebnu opremu i detaljna uputstva pre početka avanture.
 5. Kulturno iskustvo:
  • Rafting ture često uključuju i upoznavanje sa lokalnom kulturom i tradicijom. Ovo može uključivati posete tradicionalnim selima, degustaciju lokalnih specijaliteta i upoznavanje sa istorijom regiona.

150 kilometara adrenalina: rafting Tarom i njegovo trajanje

Rafting niz reku Taru predstavlja pravu avanturu punu adrenalina, gde se vremensko trajanje spusta može značajno razlikovati u zavisnosti od nekoliko faktora. Ovi faktori uključuju vremenske uslove, visinu vodostaja, kao i samu dinamiku i iskustvo učesnika u čamcu.

Kako sezona utica na trajanje Raftinga?

Maj – Mesec najvećeg vodostaja:

U maju, kada je nivo vode na svojem vrhuncu, rafting Tarom postaje brz i uzbudljiv. Ovaj period je idealan za one koji traže intenzivnu avanturu. Tada spust traje oko 60 minuta, pružajući brz i dinamičan doživljaj.

Kasno leto – duži i mirniji spust:

U avgustu i septembru, kada je vodostaj niži, rafting postaje duži i traje do četiri sata. Ovo je savršeno vreme za one koji žele uživati u raftingu na mirnijoj vodi i imati više vremena za uživanje u okolnom pejzažu.

Uticaj vremenskih uslova:

Vremenski uslovi, posebno količina padavina tokom zime, igraju ključnu ulogu u određivanju vodostaja reke. Snežne i kišne zime doprinose većem vodostaju, što čini rafting Tarom još uzbudljivijim i izazovnijim.

Zašto je Maj idealno vreme za adrenalin?

 • Maj nudi najviši vodostaj: Za one koji su željni prave avanture ispunjene adrenalinom, maj je idealan mesec za rafting na Tari. Visok vodostaj tokom ovog meseca znači brže brzake i više uzbuđenja.
 • Uticaj prethodne Zime: Ako je zima bila bogata padavinama, možete očekivati još veći nivo vode i time intenzivniji rafting iskustvo. Ovo dodatno pojačava dinamiku i uzbuđenje koje rafting Tarom nudi.

Zainteresovani ste za rafting Tarom?

Ne propustite priliku da se sjajno provedete i doživite nestvarno iskustvo u potpuno netaknutoj prirodi!
U sigurnim rukama iskusnih skipera

Ko upravlja čamcima?

Svaki čamac, odnosno raft, ima i svog vodiča, popularnog „skipera“, koji sedi na krmi, upravljajući i navodeći raft kroz rečne brzake. Njihova uloga je višestruka i pored toga što su vrhunski veslači, oni su i vrsni poznavaoci divljih voda. Najčešće su odrasli uz Taru i Drinu i odlično poznaju svaki predeo, brzak, uvalu ili vodopad, tako da su i jedinstveni vodiči kroz avanturu i zahvaljujući njima ništa Vam neće promaći što je vredno da se vidi ili fotografiše. Oni su vrhunski profesionalci koji su prošli svu neophodnu obuku i poseduju sertifikat Internacionalne Rafting Federacije – IRF. Znalci su u svom poslu i učiniće Vaš spust maksimalno bezbednim i zabavnim. Uz njih ćete na vrlo zanimljiv i neobičan način doživeti nezaboravne trenutke tokom raftinga i sasvim suprotna osećanja koja u jednom minutu znaju ići od histerične euforije do apsolutne smirenosti.

Zašto da odaberete rafting kamp Rajska Rijeka?

Ukoliko tražite nezaboravne trenutke i neponovljive dane u prirodi ispunjene druženjem, uzbuđenjem i dobrom energijom, sa nama ste na pravom ste putu da sve to doživite. Vrlo je verovatno da ćete postati naši stalni gosti, jer Rajska Rijeka je mnogo više od rafting kampa.

 • Autentično rustičan, a moderan ambijent
 • Povoljna i raznovrsna ponuda aranžmana
 • Uslužan tim profesionalaca
 • Srdačna i gostoljubiva atmosfera

„Rafting na Tari premašio je sva moja očekivanja. Od izvanredne organizacije, preko stručnih vodiča, do neopisivo lepih pejzaža – sve je bilo savršeno. Ovo je iskustvo koje bih preporučio svakome, bez obzira na prethodno iskustvo u raftingu.“

Stanislav Gašić

„Rafting na Tari je bio savršen spoj mira i uzbuđenja. Delovi reke gde smo samo plutali i uživali u tišini prirode bili su jednako impresivni kao i uzbudljivi brzaci. Sve u svemu, to je bio dan pun smeha, adrenalin i nezaboravnih uspomena.“

Miloš Petrović

Zainteresovani ste za rafting Tarom?

Ne propustite priliku da se sjajno provedete i doživite nestvarno iskustvo u potpuno netaknutoj prirodi!

Rafting Tarom

Doživite nezaboravnu avanturu u nauzbudljivoj prirodi na svetu