fbpx

Rafting Tarom

Doživite nezaboravnu avanturu u nauzbudljivoj prirodi na svetu
Nezaboravni rafting rijekom Tarom

Dobrodošli!

Nakon stresnog perioda koji smo prošli i konačno ostavili iza nas, ono što nam je svakako svima potrebno je da se makar na kratko isključimo iz svega, pročistimo um i promenimo sredinu. Priroda je oduvek bila savršeno utočište i oaza mira. Pre nego što se u potpunosti vratite svakodnevnom životu, razmislite o jednom begu u prirodu, odmoru od Covida, karantina, betona, vesti, dnevnika i raznoraznih informacija koje su dolazile sa svih strana. Ono što se mnogi pitaju, je da li može da se putuje, da li su granice otvorene kao i da li je bezbedno sada ići bilo gde. Kako je situacija sa virusom Covid-19 stabilna, granice Bosne i Hercegovine otvorene su za sve koji dolaze iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. 

Zdravlje na prvom mestu

Bezbedno zdravstveno okruženje

Značajno je istaći i to da u ovom regionu nije bio ni jedan registrovani slučaj korona virusa. Kamp Rajska rijeka je u potpunosti spreman za predstojeću sezonu i naša vrata su vam širom otvorena. Pozivamo vas da nam se pridružite u netaknutoj prirodi, druženju uz reku i na reci, lokalnoj kuhinji i uživanju u prirodnom ambijentu kampa. Za sva dodatna pitanja i informacije o aranžmanima i rezervacijama možete nas kontaktirati putem chata, mejla ili telefona. Još jedan bitan faktor koji utiče na odabir idealnog vikenda u prirodi je vremenska prognoza. Pored zvaničnog otvaranja granica, početak juna je idealan da rezervišete neki aranžman jer je vodostaj na rekama odličan za uzbudljiv spust, temperatura vazduha je svakom danom sve veća i doživljaj u kampu će biti idealan. 

Idealni vremenski uslovi za uzbudljive rafting avanture!

Vremenska prognoza za jun 2020.

Rešili smo da proveravamo vremensku prognozu umesto vas i da vam svake nedelje obezbedimo podatke o vremenu na osnovu kojih možete da obezbedite sebi, svojim prijateljima i porodici idealan vikend u netaknutoj prirodi uz potpun ugođaj. Vikendi u junu će biti sa idealnom temperaturom od 20-28 stepeni, uz povremeno naoblačenje uglavnom u večernjim satima kada ste u našem restoranu uz vatru i specijalitete. Sve subote u junu se predviđaju da budu bez kiše, što je idealno jer u svim našim vikend aranžmanima, subota je dan za rafting! Petak, 19. jun je ceo kišni, ali iza njega sledi idealna subota sa 22 stepena bez kiše. Ukoliko se odlučite da nas posetite radnim danima, izbegavajte samo 1. i 2. jun, kao i 8. i 9. jun, jer su tada predviđene padavine sa grmljavinom. Naša korisnička podrška ima sve informacije o vremenu tokom juna meseca, tako da ih uvek možete kontaktirati da proverite vreme za vikend ili period koji vama najviše odgovara. Iskoristite jun jer je to najidealniji mesec za uzbudljiv rafting!

International Rafting Federation

Da li znate da postoji međunarodna organizacija koja je precizno propisala bezbedonosne rafting standarde?

Svetska rafting destinacija

Da li znate da je Tara na samom vrhu svetske top liste divljih reka za rafting, zajedno sa Koloradom i Zambezijem?

Neoprenska rafting oprema

Da li znate da neopren kao materijal ima idealnu hemijsku stabilnost i fleksibilnost u širokom temperaturnom opsegu?

Rezervoar pitke vode

Da li znate da je reka Tara pitka čitavim svojim tokom u dužini od 146 km i da je tokom raftinga slobodno možete konzumirati?

Savremeni vid splava

Da li znate da su rafting čamci napravljeni od višeslojne gume i da imaju mnogo plići gaz od klasičnog drvenog splava?

Najpoznatija divlja reka

Da li znate da je reka Tara svetski poznata po svojim brzacima, bukovima, kao i vodopadima koji su i do 20m visoki?

Avantura za svakog

Šta je rafting?

  1. Rafting je fenomenalan provod na reci, odnosno spoj adrenalina i uzbuđenja, avanture, pozitivne energije, zajedništva i prijateljstva, što sve zajedno doprinosi nezaboravnom doživljaju prirode.
  2. Rafting je engleski termin koji se najpribližnije može prevesti kao „splavarenje divljim vodama”.
  3. Rafting je vid sportske aktivnosti koja se najčešće izvodi na reci, pri čemu se određena grupa ljudi, koja može brojati između 4 i 10 članova, spušta gumenim čamcem niz rečne brzake u cilju rekreacije, zabave ili druženja.
  4. Rafting je izazovna avantura koja spada u red ekstremnih sportova, a koja na jedinstven način spaja odmor, spokoj i uživanje u netaknutoj prirodi i adrenalinski naboj koji pokreće celo telo.
Izazov i uzbuđenje

Ostvarite kontakt sa prirodom

Bilo koji odgovor da izaberete, nećete pogrešiti. Rafting je sve navedeno i još mnogo toga što ćete ugraditi u svoj lični doživljaj ovog iskustva. Za neiskusne plivače, rafting je ogroman izazov i lična pobeda straha od brze vode. Za ljubitelje fotografije, rafting je prilika da se zabeleže nezaboravni kadrovi prirodnih lepota iz potpuno netipičnih perspektiva. Za ljude koji mnogo vremena provode u kancelariji, rafting je otrežnjujući iskonski kontakt sa prirodom i svojevrsna regeneracija svih čula. Za decu je nezaboravna avantura iz crtaća ili igrica, koju doživljavaju u stvarnosti uz neverovatno uzbuđenje i radost. 

Najuzbudljivija priroda Balkana

Zašto je reka Tara pogodna za rafting?

Tara je duga 146 kilometara i po međunarodnoj skali kategorizacije reka, ima ocenu 4a po stepenu aktivnosti za rafting, što spada u sam vrh najatraktivnijih svetskih reka, zajedno sa rekom Zambezi u Africi i rekom Kolorado u Americi. Ono što reku Taru čini tako pogodnom za rafting je činjenica da na svom toku ima prosečan pad od 4,5 m po kilometru. Voda je kristalno čista i svetlo-plave boje, a naročito je impresivno što je možete piti dok plovite njom, jer je voda pitka čitavim tokom reke Tare.

150 kilometara adrenalina

Koliko dugo traje rafting Tarom?

Vremensko trajanje spusta niz Taru uglavnom zavisi od vremenskih uslova, odnosno od visine vodostaja, ali i od samih učesnika koji se nalaze u čamcu. U maju mesecu nivo vode je najveći, i tada rafting traje otprilike 60 minuta, dok u avgustu ili septembru, kada je vodostaj znatno niži, rafting može da potraje i do 4 sata. Oni pravi zavisnici od adrenalina zasigurno će odabrati da na rafting Tarom idu u maju, kada je njen vodostaj najviši. Takođe, ukoliko je prethodna zima bila jaka i sa dosta padavina, rafting Tarom će svakako biti uzbudljiviji i bolji, jer je vodostaj reke onda veći.

0+
rafting tura
0
team building-a
0%
WiFi pokrivenost u kampu
0
kanjona blizu kampa
Izdržljivi čamci i profesionalna oprema

Da li je rafting Tarom bezbedan?

Čamci za rafting izrađeni su od izuzetno otporne višeslojne gume i imaju više odvojenih vazdušnih komora, a dužina čamca može da varira između 3 i 6 metara. Ono što danas jedan moderni rafting čamac najviše razlikuje od stare vrste splavova je činjenica da je neuporedivo lakši i što ima plitak gaz što ga čini mnogo pokretnijim i lakšim za upravljanje. Pored gumenog čamca, opremu za rafting čine i neoprensko odelo, neoprenske čizme, kaciga, veslo, kao i pojas za spasavanje. Neoprenska odeća je neophodna zbog bezbednosti, ali i samog doživljaja tokom spuštanja. Temperatura vode se otprilike kreće od 7 do 15 stepeni u letnjim mesecima, tako da Vas mekani neopren efektivno štiti od hladnoće, prijanjajući se uz Vaše telo zadržavajući toplotu, da biste se Vi tokom celog spusta osećali udobno i sigurno.

U sigurnim rukama iskusnih skipera

Ko upravlja čamcima?

Svaki čamac, odnosno raft, ima i svog vodiča, popularnog „skipera“, koji sedi na krmi, upravljajući i navodeći raft kroz rečne brzake. Njihova uloga je višestruka i pored toga što su vrhunski veslači, oni su i vrsni poznavaoci divljih voda. Najčešće su odrasli uz Taru i Drinu i odlično poznaju svaki predeo, brzak, uvalu ili vodopad, tako da su i jedinstveni vodiči kroz avanturu i zahvaljujući njima ništa Vam neće promaći što je vredno da se vidi ili fotografiše. Oni su vrhunski profesionalci koji su prošli svu neophodnu obuku i poseduju sertifikat Internacionalne Rafting Federacije – IRF. Znalci su u svom poslu i učiniće Vaš spust maksimalno bezbednim i zabavnim. Uz njih ćete na vrlo zanimljiv i neobičan način doživeti nezaboravne trenutke tokom raftinga i sasvim suprotna osećanja koja u jednom minutu znaju ići od histerične euforije do apsolutne smirenosti.

Zašto da odaberete rafting kamp Rajska Rijeka?

Ukoliko tražite nezaboravne trenutke i neponovljive dane u prirodi ispunjene druženjem, uzbuđenjem i dobrom energijom, sa nama ste na pravom ste putu da sve to doživite. Vrlo je verovatno da ćete postati naši stalni gosti, jer Rajska Rijeka je mnogo više od rafting kampa.

  • Autentično rustičan, a moderan ambijent
  • Povoljna i raznovrsna ponuda aranžmana
  • Uslužan tim profesionalaca
  • Srdačna i gostoljubiva atmosfera
Stvaranje novih prijateljstava

Šta možete da očekujete od raftinga Tarom?

Rafting Tara nije samo spust i uzbuđenje, već je i druženje i stvaranje novih prijateljstava. U toku spusta ćete upoznati ljude iz drugih čamaca, iz drugih kampova, a sve vreme će tu biti mnogo šale i dobrog raspoloženja. Upravo zbog toga, rafting kamp Rajska Rijeka je poslednjih nekoliko godina postala jedna od najpopularnijih destinacija za „team building“, odnosno organizovani izlet i druženje zaposlenih radi poboljšanja zajedničkih ciljeva firme. Svake godine smo domaćini sve većem broju kompanija i različitih organizacija koji dolaze i iz regiona, ali i iz cele Evrope i sveta.

U potrazi za nezaboravnim trenucima

Da li ste spremni za rafting avanturu?

Ukoliko tražite nezaboravne trenutke i neponovljive dane u prirodi ispunjene druženjem, uzbuđenjem i dobrom energijom, rafting Tarom je nešto što ne smete propustiti. Tara ima preko 20 izuzetno atraktivnih bukova i brzaka, i to naročito na poslednjih 18 kilometara reke, a usput možete obići i nekoliko grandioznih vodopada visine preko 20 metara. Ako se odlučite da kontaktirate naš rafting centar, na pravom ste putu da sve ovo vidite i doživite, a samim tim ćete, najverovatnije, postati i naši stalni gosti. Lepota i uzbudljivost reka, neverovatni prirodni rezervat, zajedno sa kvalitetom usluga koje mi pružamo, učiniće da se vraćate iznova i iznova ovim neponovljivim doživljajima prirode.

Rafting aranžmani

Aktuelna ponuda

Zainteresovani ste za rafting Tarom?

Ne propustite priliku da se sjajno provedete i doživite nestvarno iskustvo u potpuno netaknutoj prirodi!