fbpx

HIKING

Avantura koja budi sva čula

Šta je hiking?

Hiking predstavlja jedinstvenu avanturu zahvaljujući kojoj ćete upoznati najlepše planinske predele i sve prirodne lepote koje nas okružuju.

Ako ste avanturista čiju dušu hrani sva lepota koju možete videti šetajući kroz prirodu, onda je hiking avantura koju morate doživeti.

U pitanju je „outdoor“ aktivnost koja poslednjih godina znatno dobija na svom značaju gde se veliki broj avanturista okreće upravo ovoj uzbudljivoj avanturi koja će vam doneti mnogo lepih trenutaka i savršenih fotografija.

Predeli koji se ne zaboravljaju

Hiking avantura pružiće vam mnogo uzbuđenja, ali sve ono što budete imali priliku da vidite i posetite, neće vas ostaviti ravnodušnim. Glavne odlike Hiking avanture jesu duge šetnje kroz poznate putanje i magične predele, istraživanje prirode, veća fizička aktivnost, kao i određena oprema za hiking. Za uzbudljivu hiking avanturu potrebna vam je adekvatna obuća, toplija garderoba i ranac, dok sva ostala prateća oprema za duge šetnje nije neophodna jer hiking ne zahteva preveliki napor. Očekujte pravo uzbuđenje dok prolazite kroz sve lepote koje nas okružuju. Mi vam garantujemo pravi užitak u prirodi koja će vam dati osećaj slobode i mira za kojim svi žudimo.

Svaka od ovih hiking avantura učiniće da se zaista dobro zabavite i doživite trenutke koji ne nikada ne zaboravljaju. Priroda toliko dobro utiče na naš um i telo, da će hiking avantura za Vas postati redovna godišnja aktivnost uz naš kamp Rajska rijeka.

Prelepi predeli

Glavne odlike Hiking avanture jesu duge šetnje kroz poznate putanje i magične predele, istraživanje prirode, veća fizička aktivnost, kao i određena oprema za hiking.

Trnovačko jezero

Trnovačko jezero nalazi se na zapadnom delu Crne Gore, i to nedaleko od granice sa Bosnom i Hercegovinom na visini od 1.517 metara.

Planina Maglić

Sa Maglića se prostire impozantan pogled na Trnovačko jezero, Volujak, Zelengoru, Bioč, Vučevo, Durmitor i Jahorinu čiji su predeli zaista neverovatni i očaravajući.

Autentična lepota Trnovačkog jezera

Ono što mnoge naše goste mami kada je hiking u pitanju, jeste neodoljivo Trnovačko jezero koje će vas oduševiti jer je u obliku srca. Ono što ga takođe čini posebnim, jeste lokacija nalazi se u podnožju brojnih planina, što je izuzetno retko. Trnovačko jezero nalazi se na zapadnom delu Crne Gore, i to nedaleko od granice sa Bosnom i Hercegovinom na visini od 1.517 metara. Uz naš kamp i vodiče, biće vam potrebno oko 1,5h pešačenja, a gledajući težinu staze, vodi se kao srednje teška. Očekujte neodoljiv prizor i fotografije koje se pamte.

Doživite Maglić na poseban način

Maglić je planina koja se prostire u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori, sa dva najviša vrha koji se nazivaju Mali Maglić (2386 m) i Veliki Maglić (2388 m). Sa Maglića se prostire impozantan pogled na Trnovačko jezero, Volujak, Zelengoru, Bioč, Vučevo, Durmitor i Jahorinu čiji su predeli zaista neverovatni i očaravajući. U sklopu Nacionalnog parka Sutjeska nalazi  se čuvena prašuma Perućica, inače najveća prašuma u Evropi. Samo podnožje planine je veoma bogato vodom i izvorima, od kojih je najimpresivniji Carev Do koji gotovo nikada ne presušuje. Očekujte neverovatnu avanturu koja će vam priuštiti neverovatne osećaje.

0m
Veliki Maglić
0m
Mali Maglić
0m
Tnovačko jezero

Impozantno Crno, Bijelo jezero i Ljubin grob

Lepote koje ćete doživeti posetom Crnog i Bijelog jezera nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Crno jezero nalazi se na planini Zelengori na oko 1450m nadmorske visine i predstavlja jedinstveno blago Nacionalnog parka Sutjeska. Uživaćete u pravoj prirodnoj čaroliji, nakon čega vas očekuje šetnja do Bijelog jezera koje je od Crnog jezera udaljeno oko 500m južnije. Kao najlepša jezera u Nacionalnom parku Sutjeska, očekuje vas prilika da zabeležite najlepše fotografije prirodnih predela koji bude sva čula. Tokom ove hiking avanture posetićete i dobro poznati Ljubin grob koji predstavlja planinski prevoj na Zelengori, poznatiji kao „Bitka na Sutjesci“ gde su se vodile teške borbe u kojoj su združene nemačko-italijansko-ustaške snage.

Zašto da odaberete rafting kamp Rajska Rijeka?

Rajska rijeka je prilagođena svima za ugodan boravak. Kamp ima dovoljno kapaciteta da primi i grupne posete. Opremljen je po poslednjim standardima za ovaj tip smeštaja i uz razne aktivnosti i sadržaje pruža Vam mogućnost da provedete nezaboravan odmor.

  • Prirodna oaza sa modernim smeštajnim uslovima
  • Jedinstvena i povoljna ponuda aranžmana
  • Sertifikovan i iskusan tim skipera i vodiča
  • Topla i prijateljska atmosfera u kampu

Hiking aražman

Pogledajte ponudu