fbpx

Rafting na Tari – Zašto su licencirani skiperi važni

Rafting na Tari - Zašto su licencirani skiperi važni

Kada je rafting na Tari tema, odgovor na pitanje Zašto su licencirani skiperi važni interesuje mnoge, pa hajde da to i pojasnimo.

Rafting na Tari je jedna od najpopularnijih outdoor avantura u regionu, koja iz godine u godinu privlači impresivan broj gostiju iz celog sveta. Kao i u svakom sportu, i u raftingu postoji određeni nivo rizika i bezbednosti koji se moraju poštovati. Zato je izuzetno važno da se pridržavamo najviših standarda bezbednosti i da se oslonimo na licencirane skipere.

Međunarodna rafting federacija (IRF) sprovodi sertifikaciju za skipere na osnovu njihovog znanja i veština, a licenca se izdaje samo vodičima koji su uspešno prošli sve obuke i testove. IRF licencirani skiperi su stručnjaci u svom poslu i znaju kako da vam pruže najbolje iskustvo i siguran rafting na Tari.

 

Rafting na Tari - Zašto su licencirani skiperi važni

 

Rafting kamp Rajska rijeka je jedan od najboljih kampova za rafting na Tari. Kamp poseduje sve neophodne licence i dozvole koje su potrebne za organizovanje rafting tura. Svi naši vodiči su profesionalni veslači sa sertifikatom Internacionalne Rafting Federacije i vrsni poznavaoci divljih voda, a svaka tura se izvodi u skladu sa najvišim standardima bezbednosti.

Naravno, ne samo da je važno da vaši skiperi budu licencirani, već je bitno i da kamp u kojem ste smešteni pruža visok nivo usluge i organizacije kompletnih rafting na Tari tura. Rajska rijeka je kamp sa odličnim, komfornim i udobnim smeštajem, restoranom nacionalne kuhinje, bazenom, sportskim terenima, parkingom, WiFi internetom i svim ostalim sadržajima koji su potrebni za prijatan i udoban boravak u prirodi.

 

ŠTA JE IRF (MEĐUNARODNA RAFTING FEDERACIJA)

 

Šta je IRF, Međunarodna rafting federacija

 

Međunarodna rafting federacija (International Rafting Federation – IRF) je organizacija koja postavlja standarde u raftingu i promoviše bezbednost i održivost ovog sporta širom sveta. IRF je osnovana 1997. godine sa ciljem da ujedini svetsku rafting zajednicu, uspostavi jedinstvene standarde u raftingu, unapredi obuku i sertifikaciju vodiča i obezbedi podršku za organizaciju rafting takmičenja.

IRF ima svoje članove u preko 60 zemalja i sarađuje sa brojnim nacionalnim i međunarodnim sportskim organizacijama. IRF sprovodi različite programe obuke i sertifikacije za vodiče (skipere) koji žele da se profesionalno bave raftingom, kao i takmičarske programe za rafting timove.

Organizacija je takođe posvećena zaštiti reka i prirode u kojima se rafting odvija i promoviše održivi turizam kao način da se očuva priroda i unapredi lokalna zajednica.

IRF prati najnovije trendove u raftingu i aktivno radi na promociji ovog sporta širom sveta.

 

RAFTING NA TARI –TAKMIČENJA

 

Rafting na Tari takmičenja

 

Rafting na Tari je popularan i kada su domaća i međunarodna takmičenja i prvenstva u pitanju.

Da li ste znali da je rafting na Tari, u kategoriji spust, čak dva puta bio domaćin i organizator Svetskog prvenstva u raftingu, u kome su učestvovale brojne takmičarske ekipe iz celog sveta. Preko 20 zemalja, sa više svojih ekipa (oko 600 učesnika), učinile su da prisutvujemo istinskom spektaklu čoveka i prirode.

Svetska prvenstva u raftingu se održavaju od 1998. godine i do danas su se organizovala na svim kontinentima, u gotovo svim delovima sveta. Banjaluka i Foča su imale čast da 2009. i 2022. godine budu zajednički domaćini ovog prestižnog takmičenja.

Rafting na Tari i rafting na Vrbasu privukli su najbolje svetske rafting profesionalce, koji su se okupili kako bi, u okviru najveće svetske rafting smotre u kategoriji R4 (4 člana posade u čamcu), odmerili svoju snagu i umeće.

 

ŠTA SU IRF LICENCE (IRF CERTIFICATION AWARD)

 

Šta su IRF licence, IRF Certification Award

 

IRF licence (IRF Certification Award) su sertifikati koje Međunarodna rafting federacija (IRF) izdaje vodičima (skiperima) i instruktorima koji su uspešno prošli sve obuke i testove u vezi sa raftingom. IRF sprovodi različite programe obuke i sertifikacije za vodiče koji žele da se profesionalno bave raftingom, a IRF licence su dokaz da su ti vodiči stekli neophodna znanja i veštine potrebne za bezbednu i kvalitetnu organizaciju rafting tura.

IRF licence su međunarodno priznate i predstavljaju standard kvaliteta u raftingu. One su važne za turiste i organizatore rafting tura jer garantuju da će vodiči biti obučeni i spremni da se pobrinu za bezbednost i uživanje svih učesnika u avanturi na reci. IRF licence se izdaju u nekoliko nivoa, u zavisnosti od stepena znanja i veština koje su vodiči stekli, a uključuju tehničke veštine, bezbednost i prvu pomoć.

 

LICENCIRANI RAFTING SKIPERI (VODIČI)

 

Licencirani rafting skiperi ili vodiči

 

Licencirani rafting skiperi ili vodiči su stručnjaci za rafting koji su prošli neophodne obuke i sertifikacije kako bi bili kvalifikovani za vođenje turista u rafting avanture. Oni poseduju sve potrebne veštine, znanja i iskustva za upravljanje čamcima na brzim rekama i divljim vodama i pružanje sigurne i nezaboravne avanture svojim putnicima.

Licencirani rafting skiperi moraju da ispune stroge standarde kvaliteta i bezbednosti koje propisuje Međunarodna rafting federacija (IRF). IRF licencirani skiperi su obučeni da upravljaju čamcima u različitim uslovima na reci, znaju kako da reaguju u hitnim situacijama i poseduju znanja o prvoj pomoći.

 

RAFTING NA TARI U ORGANIZACIJI KAMPA RAJSKA RIJEKA

 

Rafting na Tari u organizaciji kampa Rajska rijeka

 

Rafting na Tari u organizaciji kampa Rajska rijeka garantuje da će vaša avantura biti bezbedna, profesionalno vođena i da će se naši iskusni i profesionalni skiperi pridržavati najviših standarda kvaliteta i bezbednosti.

Kada se odlučujete za rafting na Tari avanturu, uvek biste se trebali raspitati o licencama vašeg vodiča. Naši skiperi će rado odgovoriti na bilo kakva pitanja koja imate u vezi s njihovom obukom i iskustvom. A njihovo iskustvo je zaista impresivno. Dovoljno je reći da tokom sezone, oni u spust Tarom idu i nekoliko puta dnevno, te odlično poznaju njen karakter u svim vremenskim uslovima i periodima godine.

 

Rafting na Tari u organizaciji kampa Rajska rijeka

 

Odabirom licenciranog vodiča i licenciranog rafting centra, kao što je Rajska rijeka, osiguraćete sebi sigurno i nezaboravno adrenalinsko iskustvo koje se teško može sa nekim drugim uporediti.

Pravila IRF-a podrazumevaju da svaki licencirani rafting klub, kao i svaki licencirani vodič i instruktor, na svake tri godine moraju obnavljati licencu. Na taj način se osigurava da se nivo znanja, veština i usluga, ne samo obnavlja i održava, već i kontinuirano unapređuje.

 

Rafting na Tari i Rajska rijeka Vas čekaju! Pridružite nam se!

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments