fbpx

Da li je rafting Tarom pogodan za decu

Da li je rafting Tarom pogodan za decu

Da li je rafting Tarom pogodan za decu je pitanje sa kojim se često susrećemo. S obzirom na to da se rafting smatra ekstremnom avanturom, to je potpuno logično i očekivano. Svaka odgovorna osoba će se, pre nego se otisne u avanturu sa mališanima, zapitati da li je bezbedno ići sa malom decom na rafting.

Imajući u vidu važnost ovog pitanja, potrudićemo se da vam što je moguće podrobnije na njega odgovorimo. Takođe, zamolićemo vas da tekst pažljivo i do kraja pročitate. I ono najvažnije, pre nego se uputite na rafting Tarom sa decom, obavezno nas prethodno pozovite kako biste dobili najpouzdanije i najpotpunije informacije. Rafting kamp Rajska rijeka i naši iskusni profesionalci vam, u svakom trenutku, stoje na raspolaganju i spremni su da odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice.

 

Da li je rafting Tarom pogodan za decu

 

No, krenimo redom. Najpre treba da znate da ne postoje zvanično propisana i definisana, tačna i jasna pravila kada je u pitanju bilo koji rafting sa najmlađima. Takva je situacija i kada je u pitanju rafting Tarom sa decom. Unikatna i jedinstvena standardizacija ne postoji i nije moguća jer je ni sama priroda nije takva.

Sve zavisi, na prvom mestu, od reke do reke, njenih individualnih karakteristika, brzine, snage, vodostaja i težine spusta, godišnjeg doba, vremenskih uslova, ali i od politike i pravila bezbednog poslovanja samog rafting kluba za koji se odlučite.

To je i osnovni razlog zbog kojeg licencirani, profesionalni rafting klubovi, kao što je naša Rajska rijeka, samostalno procenjuju da li je i kada bezbedno krenuti na rafting Tarom sa decom.

Iako su planinske reke gotovo uvek moćne i brze, ipak, uz ispunjenje odgovarajućih uslova, adekvatnu opremu i nadzor roditelja i iskusnih, licenciranih skipera, ne moraju biti teške i komplikovane za rafting sa decom.

 

RAFTING TAROM SA DECOM JESTE BEZBEDAN

 

Rafting Tarom sa decom jeste bezbedan

 

Rafting Tarom sa decom jeste bezbedan, ali postoje određena pravila, uslovi, kao i izuzeci. Važno je da razumete da kao što postoje opšta bezbedonosna pravila raftinga, tako postoje i određeni faktori koji odlučuju da li je i kada rafting Tarom sa decom moguć i bezbedan.

Kao što smo već pomenuli, uobičajena praksa je da rafting klubovi, na odgovoran i profesionalan način, sami procenjuju sve faktore koji utiču na bezbednost i težinu raftinga. U skladu sa time i donose odluke da li je rafting sa decom u datom momentu bezbedan, kao i koji je uzrast dece prihvatljiv kako bi mališani, u pratnji roditelja ili nekog drugog odgovornog lica, krenuli na rafting spust.

 

Rafting Tarom sa decom jeste bezbedan

 

Procena i odluka zavise ponajviše od deonice reke, vodostaja, godišnjeg doba, vremenskih uslova, fizičke spremnosti i uzrasta deteta. Iako možete videti da, kada je dozvoljena starosna granica u pitanju, rafting klubovi imaju različita pravila (negde je to 3, 5, 7 a negde 10 i više godina), treba da znate da u istom rafting klubu, zahtevana starost dece može varirati u skladu sa promenama i trenutnim uslovima ostalih značajnih faktora. Reke su, kao i celokupna priroda, nepredvidive, te uvek moramo biti spremni da se prilagodimo trenutnim okolnostima.

 

KADA IĆI NA RAFTING TAROM SA DECOM

 

Kada ići na rafting Tarom sa decom

 

Kada je rafting Tarom sa decom u pitanju, posebno ukoliko su u pitanju mališani mlađi od 12 godina, najbolje je birati rafting mirnijom deonicom ili doba godine kada je vodostaj niži, a brzina Tare manja. Dakle, za ovaj uzrast najčešće nije preporučljiv rafting tokom aprila, maja i početkom juna meseca kada je reka najbrža, a bukovi brojni i izuzetno snažni.

Tokom letnjih meseci, vodostaj se obično spušta, reka usporava, tako da i rafting postaje mirniji. To je i vreme kada je rafting Tarom sa decom pogodniji, naravno, uz prethodno konsultovanje sa rafting klubom kako bi se proverila i sagledala trenutna situacija na terenu.

Sam kraj leta i jesenji meseci su savršen izbor kako za rafting Tarom sa decom, tako i za rafting početnika.

 

Kada ići na rafting Tarom sa decom

 

Pre samog ulaska u čamac, naši skiperi, sjajno obučeni i za rad sa decom, će sa najmlađim učesnicima obaviti razgovor o pravilima ponašanja na reci, održati kratku obuku i podeliti im sigurnosnu opremu za fantastičnu avanturu u koju kreću. Budite sigurni da će vaši klinci biti oduševljeni, a vi iznenađeni šta sve vaš mališan može!

Opšte prihvaćeno pravilo i preporuka je da bebe ne treba voditi na rafting ture, čak ni na najmirnije reke. Bebe su jednostavno isuviše male da bi u slučaju nepredviđene situacije i potrebe mogle bilo kako da reaguju i pomognu same sebi.

Napominjemo da deca na rafting idu isključivo uz pratnju odraslih i da organizatori raftinga u kampu Rajska rijeka zadržavaju pravo procene spremnosti učesnika.

 

RAJSKA RIJEKA ZA NAJMLAĐE GOSTE

 

Rajska rijeka za najmlađe goste

 

Rajska rijeka posebno se brine za svoje najmlađe goste! Kod nas klincima neće biti dosadno ma kog uzrasta bili.

Naši gosti su u velikom broju porodice sa mališanima, pa smo se potrudili da im, pored raftinga Tarom, obezbedimo i sjajnu zabavu nakon vodene avanture. Najmlađi posetioci će biti oduševljeni našim bazenom, plažom na obali reke, sportskim terenima, igralištem i prostranim dvorištem u kome se mogu slobodno igrati i trčkarati.

 

Rajska rijeka za najmlađe goste

 

Takođe, ukoliko budete raspoloženi, možemo ih, zajedno sa vama, povesti i na odlične izlete, kao što su: jahanje konja, jeep safari, zip line, hiking i još mnogo toga.

Tokom dana ispunjenog privlačnim aktivnostima, verovatno neće poželeti da gledaju u ekran tableta ili telefona, ali, ako ipak grešimo u proceni, ceo kompleks kampa Rajska rijeka pokriven je besplatnim WiFi internetom, pa im ni ta mogućnost neće biti uskraćena.

Deca u našem kampu imaju posebne pogodnosti: 0-6 godina ne plaćaju ništa, dok ona u uzrastu od 6-12 godina imaju popust 30% od ukupne cene aranžmana.

 

Rajska rijeka za najmlađe goste

 

Provedite kvalitetno vreme sa svojom porodicom! Pogledajte ponudu naših aranžmana i već danas rezervišite svoj termin putem broja +387 66 930 940.

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments