fbpx

Rafting Tarom i gurmanski hedonizam

Rafting Tarom i gurmanski hedonizam

Uz rafting Tarom, iskusićete i gurmanski hedonizam i doživeti neverovatno gastronomsko iskustvo putovanja kroz jedinstvene ukuse lokalnih specijaliteta. Pridružite nam se i prepustite ukusnim jelima, predivnoj prirodi i avanturi. Za uzvrat ćete dobiti nezaboravne uspomene koje će vas pratiti celi život.

Lokalni specijaliteti predstavljaju kulturnu baštinu i tradiciju određenog kraja ili podneblja. Podrazumevaju jela koja se pripremaju samo na određenom geografskom području ili su karakteristična za određenu kulturu. Najčešće se lokalni specijaliteti pripremaju od namirnica koje su dostupne samo u tom području ili uključuju specifične tehnike pripreme.

 

Rafting Tarom i gurmanski hedonizam

 

Kako bi vaš raftig Tarom doživljaj u potpunosti bio autentičan, u našem kampu Rajska rijeka pripremamo najlepše tradicionalne specijalitete lokalne kuhinje. Voda je direktno iz Drine, dok namirnice za restoran nabavljamo sa obližnjih plantaža i od lokalnih uzgajivača, što vam u celosti pruža stoprocentni organski doživljaj.

Ponosni smo i srećni što naš kraj obiluje hranom biljnog i životinjskog porekla iz netaknute prirode,  izuzetne i u današnje vreme retke čistoće.

 

Rafting Tarom i gurmanski hedonizam

 

Da vas u Rajskoj rijeci ne očekuje samo adrenalinska rafting avantura, već i pravi gurmanski hedonizam, najbolje ćete se uveriti kada nas posetite. Zanimljivo je i da mnogi gosti kažu kako bi se ponovo vratili upravo zbog hrane koja ih je očarala.

Predstavićemo vam samo neke od najpopularnijih specijaliteta koji vas očekuju kada dođete na rafting Tarom.

 

RAFTING TAROM HRANA

 

Rafting Tarom hrana

 

Kada je rafting Tarom hrana u pitanju, sasvim je sigurno da nećete ostati ravnodušni, bilo da ste gurman ili ne. Među najomiljenijim đakonijama naših gostiju, nalaze se:

Priganice – U domaćinskim kućama našeg kraja trpeza je nezamisliva bez priganica, ukusnog, spolja hrskavog, a unutra vazdušastog testa koje se odlično kombinuje sa kajmakom, sirom i pršutom. Takođe, izvanredne su i u slatkoj varijanti – posute šećerom u prahu, sa domaćim džemom, medom ili kremom.

Kačamak (pura) – Tradicionalno jelo koje se sprema od domaćeg kukuruznog brašna (mlevenog u vodenici) i savršeno kombinuje sa sirom, skorupom, kiselim ili slatkim mlekom.

 

Rafting Tarom hrana

 

Skorup – stari kajmak, uglavnom zlatno žute boje, specifičnog i intenzivnog ukusa. Sakuplja se sa mleka leti i čuva u mešinima ili drvenim kačicama. Najbolje se slaže sa pečenim krompirom, vrućim domaćim hlebom, kačamakom, priganicama, a koristi se i u pripremi cicvare, domaćih pita i slično. Neki od nas ga rado jedu i uz sve vrste mesa i jaja pripremljenih na različite načine.

Zanimljivo je da se skorup uglavnom izrađuje na brdsko planinskim područjima autohtonom tehnologijom. Zbog svoje specifičnosti u načinu izrade, klimatskih i geografskih karakteristika zemljišta do danas nije organizovana njegova industrijska proizvodnja.

 

Rafting Tarom hrana

 

Sir, kiselo mleko i drugi mlečni proizvodi koji vas očekuju u Rajskoj rijeci prave se od kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka. Smatraju se izuzetnim specijalitetima koje karakteriše specifičan ukus i aroma, koji potiču od raznovrsnih trava kojima se životinje na pašnjacima napasaju.

Domaći pršut, slanina, kulen, suvo meso i kobasice – fantastični delikatesi o kojima ne treba mnogo pričati jer su svima dobro poznati i omiljeni proizvodi.

Domači hleb, pogače i pite savijače (sa sirom, krompirom, mesom, zeljem ili mladom koprivom) – pripremaju se ispod sača ili u peći na drva, što im daje opojan miris i sasvim poseban, specifičan ukus.

 

Rafting Tarom hrana

 

Područje Pive, Tare i Drine od davnina je dobro poznato i čuveno po najboljoj jagnetini, jaretini i teletini, koje se u našem rafting kampu Rajska rijeka spremaju sa povrćem ispod sača ili peku na ražnju.

Kada dođete na rafting Tarom ne smete propustiti da probate i riblje specijalitete. Na našem meniju se standardno nalaze pastrmka i lipljan koje pripremamo na žaru ili tanjirači. Posebna specifičnost se ogleda u tome, što riba koju služimo dolazi, takođe, iz naših krajeva, odnosno okolnih reka: Tare, Drine, Pive, Hrčavke, Bistrice…

 

Rafting Tarom hrana

 

Na našoj trpezi se nalaze i mnoga druga jela i specijaliteti, poput: mesa sa roštilja, gulaša, teleće čorbe, specijaliteta od divljači, šumskih pečurki (vrganj, lisičarke, bukovače, rujnice…), organski gajenog povrća, urmašica, baklava, slatkih pita i mnogih drugih đakonija.

Po potrebi i zahtevu, jelovnik prilagođavamo našim gostima, tako da i za vegane i vegeterijance nudimo veliki izbor odličnih specijaliteta, savršenog ukusa.

Rajska rijeka i rafting Tarom Vas čekaju! Dođite da se družimo i zajedno uživamo u čarima netaknute prirode!

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments