fbpx

Rafting na Tari – odgovori na najčešća pitanja i praktični saveti

Rafting na Tari – odgovori na najčešća pitanja i praktični saveti

Rafting na Tari – najčešća pitanja koja posetioci postavljaju odnose se na rafting aranžmane, smeštaj, organizaciju, opremu i slično. S obzirom na to da su neka od ovih pitanja uobičajena i da se često ponavljaju, u ovom tekstu ćemo odgovoriti na neka od njih. Naravno, ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu ili su vam potrebne dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte.

 

Koji je period najbolji za rafting na Tari?

 

Sezona za rafting na Tari obično traje od aprila do oktobra. Međutim, najbolje vreme za rafting zavisi isključivo od vaših preferencija. Ako volite moćne i divlje brzake, žestoke nalete adrenalina i ekstremne izazove, onda je proleće, sa visokim vodostajem i velikom brzinom reke, idealno za vas. Ukoliko, ipak, više preferirate za nijansu mirniji spust (i dalje prepun adrenalina) i toplije vreme, onda su letnji i jesenji period, savršen izbor za vas. Takođe, letnje i jesenje mesece preporučujemo i onima koji na rafting dolaze sa decom ili žele da se prvi put oprobaju u raftingu.

 

Koji je period najbolji za rafting na Tari

 

Da li se rafting na Tari organizuje svaki dan?

 

Odgovor je potvrdan. Rafting na Tari se organizuje ne samo vikendom, već svakog dana u nedelji. Ukoliko ste ljubitelj mira i manje gužve, onda izaberite da na rafting dođete radnim danima. Dodatno, u našem kampu Rajska rijeka ove sezone, tokom radnih dana, uz svaku rezervaciju dobijateg gratis noćenje. Ne samo da ćete uživati u prirodi i raftingu, već ćete dobiti i dodatne pogodnosti, besplatno korišćenje bazena i druge popuste.

 

Koliko dana je potrebno izdvojiti za rafting na Tari?

 

Sigurni smo da će vam se odgovor na ovo pitanje dopasti. Naime, u ponudi našeg rafting kampa možete pronaći različite aranžmane, od jednodnevnih, preko dvodnevnih i najpopularnijih trodnevnih aranžmana, do šestodnevnih programa boravka i aktivnosti. Dakle, odmor kod nas možete planirati i uskladiti sa vašim željama i brojem raspoloživih dana.

 

Koliko dana je potrebno izdvojiti za rafting na Tari

 

Ko obezbeđuje opremu za rafting?

 

Za sve goste našeg rafting kampa Rajska rijeka, mi obezbebeđujemo kompletnu opremu, koja podrazumeva: neoprensko odelo, neoprenske čizmice, kacigu, veslo i pojas za spasavanje. Po želji, možete iznajmiti i kacige sa GoPro kamerom.

 

Koliko traje rafting na Tari?

 

Rafting na Tari, odnosno trajanje samog spusta zavisi od nekoliko faktora, a to su, pre svega: ruta koju odaberete, godišnje doba, visina vodostaja, trenutne vremenske prilike i slično. Ovde ćemo dati odgovor na pitanje koliko je prosečno vreme trajanja spusta.

Ukoliko se odlućite za rafting i gornjim i donjim tokom, na reci ćete provesti dva dana. Vozimo vas na polaznu tačku raftinga na Đurđevića Tari., a zatim sledi spust do Radovan luke u dužini od 40 km. Nakon noćenja u obližnjem kampu, avantura se nastavlja narednog dana, kada ćete preći još 50km i uživati u prelepim pejzažima, brzacima, bukovima, divljim rečicama i vodopadima.

Rafting na donjem toku označava poslednjih, najspektakularnijih i najmoćnijih, 25 kilometara namenjenih raftingu, od Brštanovice do Šćepan Polja. Tokom letnjih i jesenjih meseci, ovaj rafting na Tari može trajati do četiri sata, dok je prolećni rafting u donjem toku značajno brži i dinamičniji i traje najčešće oko sat vremena.

 

Koliko traje rafting na Tari

 

Da li je rafting na Tari bezbedan?

 

Rafting na Tari je bezbedan, ali kao i svaki drugi ekstremni sport, nosi određenu dozu rizika. Važno je da pratite instrukcije skipera, nosite propisanu sigurnosnu opremu i pridržavate se osnovnih bezbedonosnih pravila.

Rajska rijeka garantuje da će vaša rafting avantura biti sigurna, profesionalno vođena i da će se naši iskusni, licencirani i profesionalni skiperi pridržavati najviših, međunarodno propisanih standarda kvaliteta i bezbednosti.

 

Da li postoji starosna granica za učestvovanje u raftingu na Tari?

 

Starosna granica za rafting na Tari može se razlikovati u zavisnosti od organizatora jer su sami organizatori spusta zaduženi za procenu rizika, bezbednosti i spremnosti samog deteta. Većina kampova dozvoljava učestvovanje dece starije od 8 godina u pratnji odraslih. Međutim, potrebno je da se pre dolaska konsultujete sa organizatorom kako biste dobili precizne informacije jer se, u zavisnosti od doba godine i trenutnih prilika na samom terenu, starosna granica podiže (posebno tokom prolećnog perioda).

 

Da li je rafting na Tari bezbedan

 

Šta treba da ponesem za rafting na Tari?

 

Osim dobrog raspoloženja, koje je najvažnije, potrebno je da sa sobom ponesete: pasoš/ličnu kartu, kupaći kostim, kremu sa zaštitnim faktorom, ali i topliju odeću jer temperatura u planinskim krajevima može biti promenljiva i noću uvek pada.

 

Kakav smeštaj se može rezervisati u rafting kampu Rajska rijeka?

 

U našem kampu možete rezervisati smeštaj u dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama, kao i u prelepim bungalovima sa sopstvenim kupatilima. Sve smeštajne jedinice su komforne, udobne i opremljene svim neophodnim sadržajima za prijatan boravak.

 

Rafting kamp Rajska rijeka

 

Da li u kampu Rajska rijeka postoji parking, internet i drugi prateći sadržaji?

 

Naravno. Rajksa rijeka je svojim gostima obezbedila parking sa video nadzorom, WiFi internet – dostupan u celom kompleksu, a tu su i brojni pratćei sadržaji. Pomenućemo nekolicinu. Na prvom mestu, izdvajamo naš restoran domaće kuhinje u kome ćete isprobati fantastične lokalne specijalitete, pripremljene od najkvalitetnijih, zdravih namirnica.

Zatim, tu su još i: prelepi bazen, privatna plaža na Drini, sportski tereni, dečije igralište, prostrano dvorište sa ležaljkama, bilijar, živa muzika u večernim satima itd.

 

Da li osim raftinga u ponudi postoje i druge aktivnosti?

 

Evo još jednog potvrdnog odgovora. Kao što ste u ponudi aranžmana mogli primetiti, ukoliko ste raspoloženi za još uzbuđenja i avanture, povešćemo vas na: kanjonig, hiking, zip line, jahanje konja, jeep safari, obilazak lokalnih gradova i znamenitosti, a po želji, možemo kreirati i poseban program akcija samo za vas.

 

Dobrodošli u rafting kamp Rajska rijeka!

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments