fbpx

Tara rafting – priča o snazi i lepoti reke

Tara rafting - priča o snazi i lepoti reke

Tara rafting najlepša je priča o snazi i lepoti reke.

Svaka reka nosi sa sobom svoju jedinstvenu priču. Ona oznaćava njenu istoriju, njen životni put, isprepletan sa snagom vode i lepotom prirode. Tara, divlja i nepredvidiva reka koja teče kroz čarobne predele Crne Gore i Bosne i Hercegovine, nije izuzetak.

Tara rafting je iskustvo koje će vas odvesti na putovanje kroz priču o snazi i lepoti ove reke, ispričanu u jarkim bojama druženja, avanture i prirode.

 

DIVLJA LEPOTICA TARA

 

Divlja lepotica

 

Divlja gorska lepotica Tara, sa svojih impozantnih 146 kilometara dužine i fascinantnim kanjonom, u kome se stene izdižu i do neverovatne visine od 1333 metara, čineći ga najvišim kanjonom u Evropi i drugim u svetu, važi za jednu od najlepših i najizazovnijih reka na planeti.

Kao biološki, hidrološki i geološki fenomen, Tara ima i poseban status. Deo je svetske baštine UNESCO-a i poznata je po svojoj izuzetnoj čistoti i divljoj prirodnoj lepoti.

Teče kroz Nacionalni park Durmitor, netaknute prirodne predele, guste šume, prelazi preko veličanstvenih slapova, vodopada i kaskada, kreirajući prizore koji će vam oduzeti dah. Kanjon Tare je dom za brojne endemske vrste biljaka i životinja, te je ovaj prirodni raj kao stvoren za sve istinske ljubitelje prirode i avanturiste.

 

TARA RAFTING – SUSRET SA DIVLJOM STRANOM REKE

 

Tara rafting - priča o snazi i lepoti reke

 

Tara rafting je najbolji način za susret i upoznavanje sa divljom stranom neukrotive planinske reke. Ova avantura vas vodi duboko u srce njenog kanjona, gde ćete se suočiti sa divljim brzacima, vodopadima i brojnim prirodnim čudesima. Tara rafting je jedinstveno iskustvo koje vas povezuje sa snagom prirode i omogućava vam da osetite pulsiranje reke pod svojim čamcem.

Treba istaći da je Tara rafting mnogo više od obične adrenalniske avanture. To je susret sa prirodom u njenoj najčistijoj formi. To je priča o snazi i lepoti reke Tare, ispričana kroz uzbudljive i moćne bukove, prelepe pejzaže i nezaboravna iskustva. Bez obzira da li ste avanturista, ljubitelj prirode ili samo želite beg od svakodnevnog stresa, Tara rafting će vam ponuditi upravo ono što vam je potrebno i to nešto će biti istisnski dragoceno i sasvim posebno.

Ovaj doživljaj će vam pružiti priliku da pobegnete iz urbanog okruženja i uronite u prirodnu čaroliju i magiju Tare, opustite se, relaksirate, družite i zabavite.

U zavisnosti od vaših želja, iskustva, hrabrosti i spremnosti da testirate sebe i pomerite svoje granice, možete birati između različitih ruta raftinga i različitih perioda godine, kako biste izabrali nivo uzbeđenja i izazova koji vam najviše odgovara.

 

TARA RAFTING – ADRENALINSKA AVANTURA U NETAKNUTOJ PRIRODI

 

Tara rafting - priča o snazi i lepoti reke

 

Tara rafting je najpopularnija adrenalinska avantura u netaknutoj prirodi u regionu, a razlozi za to su brojni. Bukovi Tare, kojih prema nekim podacima ima čak 69, su među najzahtevnijim u svetu. Njihove klasifikacije težine variraju od III do V stepena, u zavisnosti od godišnjeg doba i visine vodostaja, što znači da svako može pronaći odgovarajući izazov, od apsolutnih početnika do iskusnih raftera i profesionalaca.

Teško je rečima opisati i dočarati taj spektakularan osećaj i miks različitih emocija kada se suočite sa vodom Tare koja juri kroz uske kanjone i stvara bele penaste talase i kovitalce. Naizmenično se smenjuju raznoliki brzaci i snažni bukovi sa dubokim virovima, limanima, loncima, tesnacima i retkim gazovima. Kristalno čista, nestvarno prozirna, oslikana čitavom paletom boja, od smaragdno zelene, preko svih nijansi plave, do bele boje uzburkanih talasa, voda Tare je i pitka u celom svom toku.

Još jedan od razloga zbog kojih je Tara rafting toliko atarktivan i privlačan, jeste to što Tara na svom toku ima prosečan pad od 4,5 m po kilometru, što je garancija za uvek uzbudljiv spust.

 

Tara rafting - priča o snazi i lepoti reke

 

Živopisan reljef, u kome se smenjuju pitomi predeli, šumski pejzaži i veličanstveni planinski masivi, jedinstvena flora i fauna, predivni sprudovi od oblutaka i plaže od sitno ispranog peska nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Svež planinski vazduh koji opija i huk vode koji opušta, učiniće da se i vaše telo opusti, um razbistri i oslobodi se pritiska, negativnih misli i emocija.

Zbog svega toga, rafting Tarom je idealan način da se izmaknete od svakodnevnog života i prepustite čarima prirode dok vas Tara nosi kroz svoje čarobne vode.

Naš rafting kamp Rajska rijeka će vam podariti toplinu doma i prijateljsku atmosferu koju ćete zavolete i u kojoj ćete maksimalno uživati.

Dobro nam došli!

+387 66 930 940 ili info@rajskarijeka.com

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments