fbpx

Rafting Tarom – putovanje kroz prirodu i vreme

Rafting Tarom - putovanje kroz prirodu i vreme

Rafting Tarom je putovanje koje vas vodi kroz prirodu i vreme, pružajući vam jedinstvenu kombinaciju avanture i mira. Ova neodoljiva reka će vas opčiniti svojom lepotom i divljinom, čineći vas ispunjenima i preporođenima. Sačuvajte ovo iskustvo u svom srcu i povedite drage ljude sa vama kako biste zajedno otkrili čuda Tare.

Kada se otisnete na avanturu rafting Tarom, ne samo da ćete doživeti uzbuđenje i adrenalin, već ćete se istovremeno vratiti u prošlost i povezati sa prirodom na način koji je retko gde moguć. Ova reka, poznata i kao „Suza Evrope“, nudi jedinstvenu kombinaciju netaknute prirode, bogate istorije i spektakularnih pejzaža.

Dok plovite kroz slikovite kanjone i brzake reke Tare, osetićete kako vreme usporava, a istorija oživljava. Tara je svedok mnogih istorijskih događaja i promena. Na ovim prostorima su boravile i vladale različite civilizacije i narodi, od Ilira i Rimljana do Osmanlija i Austro Ugara. Arheološka nalazišta i srednjovekovni manastiri svedoče o bogatoj prošlosti ovog područja.

 

RAFTING TAROM I ČUDA PRIRODE

 

Rafting Tarom i čuda prirode

 

Jedan od najznačajnijih elemenata raftingom Tariom iskustva je susret sa netaknutom divljom prirodom. Okruženi impresivnim liticama i gustim šumama, osetićete sklad između čoveka i prirode. Reka se prikazuje u svom punom sjaju, pružajući dom retkim biljnim i životinjskim vrstama.

Interesantno je i zaista izuzetno to što je flora reke Tare sačuvala brojne vrste biljnog sveta koje vode poreklo iz daleke prošlosti i koja su sačuvala svoja iskonska obeležja. U području Tare se čak mogu pronaći i predstavnici tercijalne flore iz ledenog doba.

Pored toga, kanjon Tare je karakterističan i po bogatim šumama, u kojima možete videti različite vrste: bukve, jasena, cera, breze i crnog jasena. Značajan deo kanjona obrastao je stablima četinara, među kojima posebno i počasno mesto zauzima crni bor.

 

Raafting Tarom i čuda prirode

 

Oblici crnog bora koji zrače posebnom fascinantnošću su oni koji koriste svoje žile da se vežu za gole stene nad kanjonom, visoko iznad provalije. Najpoznatija lokacija gde crni bor formira prašumsko okruženje jeste kanjonska oblast poznata kao Crna poda. Crna poda je označena kao strogo zaštićeni prirodni rezervat. U ovoj oblasti, borovi dostižu visinu do 50 metara i mogu biti stari čak i do 400 godina.

Kanjonski masivi su staništa: divokoza, srna, divljih svinja, vukova, lisica, medveda… a, mogu se videti i veličanstveni orlovi kako nadleću kanjon. Sama reka Tara je bogata ribom, a najzastupljenije vrste koje žive u njenim čistim vodama su: lipljen, pastrmka potočara, skobalj, mladica, klijen…

Rafting Tarom je i prilika za razmišljanje o značaju očuvanja prirode. Divlja reka Tara i Nacionalni park Durmitor zahtevaju našu pažnju i brigu kako bi ostali netaknuti za buduće generacije. Ova avantura nas podseća da smo deo prirode i da je naša odgovornost da je sačuvamo.

 

ČARI RAJSKE RIJEKE

 

Čari Rajske rijeke

 

Rafting Tarom i čari Rajske rijeke, vaše najlepše oaze u prirodi, doneće vam brojne benefite.

Istraživanja su pokazala da boravak u prirodi pozitivno utiče na naše zdravlje i dobrobit. Rafting Tarom pruža fizičku aktivnost, osveženje i oslobađanje od stresa. Osećaj slobode i mira koji donosi priroda ima blagotvorne efekte na naš um i naše telo.

Uživajte u našem kampu na obali Drine, okruženi tišinom i čarima prirode. Opustite se dok, udobno zavaljeni u ležaljke, uživate u pogledu na fascinatno okruženje. Večernje vatre i pesma u noći pod zvezdana doprinose duhovnoj povezanosti sa okolinom i ljudima oko vas. Družite se, sklapajte nova prijateljstva i, zašto da ne, zaljubite se. Nakon noći provedene u autentičnim, komfornim bungalovima, probudite se uz zvuk reke i ptica i osetite mir koji donosi život u prirodi.

 

Čari Rajske rijeke

 

Lokalni specijaliteti domaće kuhinje će obradovati sva vasa čula. Sigurni smo da im nećete odoleti. Neki naši gosti kažu da bi se čak samo zbog fantastične hrane ponovo vratili kod nas. A kad tome dodate ljubaznost domaćina, pozitivnu atmosferu, nasmejane goste i rafting Tarom, jasno je da je užitak kompletan.

 

Dođite da se družimo i zajedno stvaramo najlepše uspomene!

Vaš rafting kamp Rajska

+387 66 930 940 ili info@rajskarijeka.com

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments