fbpx

Rafting Tarom i kanjon Hrčavke

Kanjon Hrčavke i rafting Tarom

Rafting Tarom i kanjon Hrčavke čine fantastičnu kombinaciju koja nudi jedinstvenu priliku da istražite skrivene dragulje netaknute prirode, osetite puls divljine i testirate svoje granice u jednom od najlepših predela na svetu.

Spoj kanjoniga i raftinga predstavlja savršenu avanturu za sve one željne istinskog izazova i nezaboravnih doživljaja. Zajedno, ove dve aktivnosti nude kompletan paket za avanturiste, od tihog divljenja skrivenim prirodnim lepotama do snažnog nadmetanja sa silama prirode. Bez obzira da li ste iskusni avanturista ili početnik željan prvih adrenalinskih iskustava, ova kombinacija obećava uzbuđenje, radost i avanturu koju ćete pamtiti zauvek.

O raftingu je već mnogo toga rečeno i pisano jer je, godinama unazad, rafting Tarom najpopularnija aktivnost u regionu koja privlači i brojne posetioce iz celog sveta. Iako se o raftingu već dosta toga zna, on je, ipak, neiscrpna tema i nikad do kraja ispričana priča.

 

Kanjon Hrčavke i rafting Tarom

 

Sve popularniji širom planete, kanjoning, predstavlja sportsko-avanturističku aktivnost u prirodi koja podrazumeva istraživanje kanjona uz korišćenje različitih tehnika poput hodanja, penjanja, skakanja, plivanja i spuštanja niz užad. Često zahteva navigaciju kroz reke i potoke unutar kanjona, kao i prelazak preko stena i vodopada. Odvija se u prirodnim kanjonima, često u spektakularnim, divljim i nepristupačnim okruženjima.

Kanjoning pruža jedinstvenu priliku za doživljaj prirode iz nove perspektive, istraživanje skrivenih pejzaža, uključujući duboke jame, prirodne bazene i kristalno čiste vode. Istovremneo, uči nas o geologiji, hidrologiji i ekologiji, a promoviše i očuvanje prirodnih lepota.

Osim što je izuzetno zabavna, ova aktivnost takođe može biti fizički zahtevna i zahtevati određeni nivo fizičke spreme, kao i specijalizovanu opremu za sigurnost, poput kaciga, neoprenskih odela, sigurnosnih pojaseva i užadi.

 

RAFTING TAROM

 

Rafting Tarom

 

Rafting Tarom je uzbudljiva adrenalinska simfonija koja vas vodi kroz jedan od najdubljih i najlepših kanjona u Evropi.

Dok se borite sa brojnim i snažnim bukovima i brzacima, osetićete kako se adrenalin i snaga reke prepliću i stapaju, kreirajući nezaboravno iskustvo koje jača i budi duh i telo. Tara je živa reka koja izaziva i poziva na poštovanje. Njene vode, koje teku kroz srce grandioznih planinskih masiva, nude izazov i avanturu koja čeka svakog ko želi da otkrije svoje granice i istinski doživi moć prirode.

Rafting Tarom nudi šansu da se izmaknete iz gradskog života i zaronite u očaravajući svet prirodnih čuda, gde ćete, pored uzbuđenja, pronaći i unutrašnji mir, opuštanje, druženje i zabavu.

U skladu sa vašim željama, prethodnim iskustvima, odvažnošću i spremnošću na izazove, možete birati između različitih rafting Tarom ruta i različitih perioda tokom godine, što vam omogućava da prilagodite avanturu svojim željama za uzbuđenjem i iskušenjima.

 

KANJON HRČAVKE

 

Kanjon Hrčavke

 

Kanjon Hrčavke, smešten u Naconalnom parku Sutjeska, jedan je od najlepših divljih kanjona u ovom delu sveta. Krasi ga mnoštvo slapova, dubokih prirodnih bazena i vertikala koje ponegde idu do 10m visine, te je izuzetno primamljiv izbor za avanturiste i ljubitelje kanjoniga. Uz pratnju iskusnih vodiča, kanjon se može lako savladati.

Reka Hrčavka je najveća pritoka Sutjeske i celim svojim tokom, u dužini od 13.5km, teče planinom Zelengorom i Nacionalnim parkom Sutjeska. Njen izvor se nalazi na Zelengori, na 1.570 m nadmorske visine, između planinskih prevoja: Planike, Ljubinog groba, Orlovače i Kozje strane. Ušće Hrčavke je na nadmorskoj visini od 530 metara, što znači da visinska razlika, od izvora do ušća u Sutjesku, iznosi 1.030 metara.

 

Kanjon Hrčavke

 

Uzan, grandiozan i izazovan, kanjon Hrčavke je nestvarno lep i zanimljiv. Brojni bukovi, bazeni sa kristalno čistom vodom, nepristpačne stene iz kojih voda izvire i pada u kanjon, samo su neke od prirodnih lepota koje nudi. Njegovo osvajanje je sjajna avantura, u kojoj ćete doživeti čitav spektar emocija. Iz minuta u minut, smenjivaće se naleti adrenalina, uzbuđenje i radost, a na kraju, očekujte osećanje istinskog postignuća, uspeha i zadovoljstva.

Za kanjon Hrčavke se kaže da u ljudima budi ono iskonsko osećanje snalaženja i preživljavanja u prirodi jer dok prolazite kroz njegove prepreke i izazove, neprekidno razmatrate kuda proći – preko ili ispod kamena, da li zaobići, preskočiti, zaplivati ili se prepustiti – mogućnosti su brojne, a doživljaj neverovatan.

 

KANJON HRČAVKE – ARANŽMANI

 

Kanjon Hrčavke

 

U ponudi našeg rafting kampa Rajska rijeka očekuju vas dvodnevni aranžman, Kanjon Hrčavke i trodnevni aranžman, Rafting Tarom + kanjon Hrčavke.

Na kanjoning u kanjon Hrčavke, iz kampa krećemo terenskim vozilima, nakon bogatog doručka. Nakon vožnje putem Foča – Gacko, stižemo na polazišnu tačku i presvlačimo se u opremu neophodnu za kanjoning (oprema je namenjena isključivo za usluge kanjoniga), a potom sledi brifing sa vodičima.

 

Rafting Tarom i kanjon Hrčavke

 

Kada završimo sa pripremama, sledi iščekivana avantura i savladavanje kanjona Hrčavke u pratnji iskusnih vodiča. Naravno, predviđene su pauze za odmor i beleženje uspomena putem fotografisanja.

Po izlasku iz kanjona, sledi povratak vozilima u kamp Rajska Rijeka, gde vas očekuje gurmanski ručak sa najlepšim specijalitetima našeg podneblja, kao i odmor i brojne mogućnosti za zabavu i druženje.

 

Kanjon Hrčavke

 

Za sve potrebne informacije i rezervacije željenih termina, možete nas kontaktirati putem broja +387 66 930 940, a možete nam i pisati na info@rajskarijeka.com

Dobro nam došli!

Vaš rafting kamp Rajska rijeka

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments