fbpx

RAFTING TARA

Šta vam pada na pamet kada čujete rafting Tara? Nama, kao avanturistima, pomenuta fraza je direktan sinonim za adrenalin, dobru energiju i prirodu. Sve ovo pomenuto možete pronaći na reci Tari u našem  kampu Rajska Rijeka i mnogo više što možete pročitati u nastavku ovog teksta.

rafting centar tara

RAFTING CENTAR TARA

Nadomak  reke nalazi se naš rafting centar Tara koji je u potpunosti oblikovan da vam pruži nezaboravno iskustvo i gostoprimstvo koje se ruku na srce, retko gde može pronaći. Kamp Rajska rijeka nalazi se nadomak reke Drine, okružen zelenilom i neprocenjivim svežim vazduhom. Daleko od gradske buke, gužve i stresa, pronaći ćete vaš deo raja.

Uvek smo se trudili da našim gostima pružimo domaćinsku atmosferu, kvalitetnu uslugu i potpuno prirodan ambijent. Zato smo naš kamp napravili od drveta sa Vučeva a sve namirnice obezbeđujemo iz okolne organske proizvodnje, kako bi vaš doživljaj bio u potpunosti sa onim što vas okružuje. Doživite jutro pored smaragdne Drine, provedite dan na Tari i noć pored vatre.

sta je to rafting

STA JE TO RAFTING?

U potrazi za novim uzbuđenjima pronašli smo način da probudimo adrenalin u vama tako što ćete iskusiti uzbudljiv rafting Tarom u našem kampu. Šta je to rafting i zašto je on toliko uzbudljiv?

Avantura koju će vam priušititi rafting je prilika da se povežete sa prirodom na jedinstven način, iskusite sve lepote reke, svaku uvalu i brzake a poseban utisak ostaviće kristalno čista voda reke Tare.

Rafting podrazumeva uzbudljivo spuštanje niz reku i potiče od engleske reči koja u prevodu znači splavarenje divljim vodama.Definicija podrazumeva određenu grupu ljudi (najčešće od 4 do 10 osoba)  koja uživa u spuštanju niz reku i njene uvale. Deli se na šest grupa prema težini i klasifikuje se od mirne reke do reke koja je izuzetne brzine.

Brzina reke zavisi od perioda u godini koji odaberete za rafting. Ukoliko ste prvi put u prilici da isprobate čari raftinga, onda vam preporučujemo letnji period pa sve do septembra. Ako ste ipak iskusni u ovom ekstremnijem sportu, proleće je idealno vreme za uzbudljivu avanturu koju rafting pruža je je tada reka najbrža.

rafting tarom je bezbedan

RAFTING TAROM JE BEZBEDAN?

Jedno od najčešćih pitanja kada je avanturistička aktivnost ovog tipa u pitanju, rekreativna ili ne, da li je rafting Tarom bezbedan i da li je to aktivnost u kome cela porodica može uživati?

Naš odgovor na to glasi da ste najbezbedniji tokom raftinga kada ste u pratnji iskusnih skipera koji su odrasli na ovoj teritoriji i dobro poznaju svaki delić kroz koji ćete proći.

Takođe, za rafting je potrebna posebna oprema koja podrazumeva neoprensko odelo, specijalne čizme, kacigu i pojas za spasavanje. Svu prateću opremu dobijate u našem kampu Rajska Rijeka. Čamci za rafting napravljeni su od veoma otporne višeslojne gume i imaju više odvojenih zračnih komora. Dužina čamca se kreće između 3 i 6 metara.

Temperatura reke varira između 7 i 15 stepeni u letnjim mesecima tako da će vas neoprenska odela štititi od hladnoće i vode, zbog čega vam garantujemo potpuni ugođaj tokom raftinga.

reka tara kao najpogodnija za rafting
REKA TARA KAO NAJPOGODNIJA ZA RAFTING

Na osnovu davnih istraživanja izdvojena je reka Tara kao najpogodnija za rafting. Pored toga što je na listi zaštićenih područja, reka Tara nosi i naziv „suza Evrope“. Zahvaljujući stvaranju kanjona dugim skoro stotinu kilometara i dubine 1,3km kanjon reke Tare je po dubini drugi u svetu odmah nakon reke Kolorado.

Sa ocenom 3-5 na rafting skali, reka Tara spada među najatraktivnije svetske reke što vam može garantovati zaista uzbudljivu i jedinstvenu avanturu.

Najveći adrenalin možete osetiti u aprilu i maju. Od jula do do septembra vodostaj opada, nakon čega nastaju neki novi izazovi i atraktivni brzaci, zbog čega možemo reći da je rafting u svakom trenutku drugačiji i uzbudljiviji.

rafting tarom za idealan odmor
RAFTING TAROM ZA IDEALAN ODMOR

Ako želite adrenalin a pored toga mir i tišinu, onda je rafting Tarom i naš kamp idealna kombinacija. Pored toga što ćete iskusiti ovu uzbudljivu avanturu, udahnućete svežinu, slobodu i dobijate priliku da osetite sva čula koja priroda budi. Naš kamp Rajska Rijeka potrudiće se da sve čari prelepe Tare doživite na pravi način kako biste ponovo osetili potrebu da nam se vratite i doživite novo iskustvo.

rafting tarom paketi
RAFTING TAROM PAKETI

Kako bismo vam olakšali planiranje odmora, pripremili smo specijalne pakete koji podrazumevaju rafting Tarom u kombinaciji sa Jeep safarijem, hikingom ili zip line-om.

U zavisnosti od dužine vašeg odmora, odnosno slobodnih dana pripremili smo pakete od jednog do pet noćenja, odnosno od dva do šest dana.

rafting tarom ponuda

RAFTING TAROM – HIT PONUDA

 Ova ponuda podrazumeva 2 noćenja u našem kampu Rajska rijeka, doručak, ručak i kompletnu prateću opremu. Očekuje vas nezaboravno druženje i sjajna prilika za upoznavanje sa prirodom.

Uživaćete u sjajnoj klopi, druženju i zabavi. Ne propustite ovu specijalnu ponudu koja će vam pružiti neizbrisiva sećanja.

rafting tarom jeep safari

RAFTING TAROM + JEEP SAFARI + SARAJEVO – ŠESTODNEVNI ARANŽMAN

Ovaj paket čine rafting, Jeep safari i poseta Sarajevu u trajanju od 5 noćenja.  Paket podrazumeva doručak, ručak i večeru kao i kompletnu opremu za ove avanture.

Očekuje vas pravo uživanje u prirodi i predeli koji će vam ostati duboko urezani u sećanju

rafting tarom i hiking ponuda

RAFTING TAROM + HIKING – PLANINA PO IZBORU

 Rafting Tarom i Hiking u kombinaciji čini se kao idealna prilika za one koji zaista žele da se upoznaju sa prirodom na poseban način. Savršeni predeli kojima ćete proći oduzeće vam dah i pružiće vam priliku da stvorite najlepše fotografije.

U paket su uračunata dva noćenja, doručak, ručak i večera kao i kompletna oprema. Tokom večeri ćete uživati u druženju oko vatre sa svim posetiocima našeg kampa gde ćete sklopiti nova prijateljstva i uživati u svakom trenutku.