fbpx

Rafting Tara + Nova avantura u našoj ponudi

Rafting Tara + Nova avantura u našoj ponudi

Rafting Tara + Nova avantura u našoj ponudi su spremni i čekaju da nam se pridružite u ovom neverovatno uzbudljivom doživljaju.

Ako ste ljubitelj prirode i adrenalinskih izazova, Tara je svakako reka koja je, možda, već više puta čekirana na vašem spisku avantura. Ali, šta ako vam kažemo da sada, pored raftinga, koji su mnogi opisali kao nezaboravnu avanturu, možemo da vam ponudimo još nešto zbog čega će vaše srce brže kucati?

Upravo je tako – vaš rafting kamp Rajska rijeka sa nestrpljenjem iščekuje da vas povede na još jednu fantastičnu aktivnost u prirodi, koja će vas, bez imalo sumnje, oduševiti.

 

RAFTING TARA IZAZOV

 

Rafting Tara + Nova avantura u našoj ponudi

 

Rafting Tara, najomiljeniji avanturistički izazov na vodi, je nešto što moramo pomenuti i prisetiti se zbog čega je toliko poseban, pre nego što vam predstavimo našu novu ponudu.

Reka Tara, koja je izdubila jedan od najlepših kanjona Evrope, donosi nam silovite brzake i prelepe predele koji ostavljaju bez daha. Rafting Tara nije samo sport ili avantura. To je iskustvo koje povezuje ljude, prirodu i adrenalin na jedinstven način. Svakim zamahom vesla, svakom kapljicom vode što vas prska u lice, sve više ćete se osećati živim, slobodnim i povezanim sa prirodom oko vas.

 

NOVO POGLAVLJE AVANTURE – SELO VELENIĆI

 

Novo poglavlje avanture selo Velenići

 

Da li ste nekada zamišljali da otkrijete skriveno mesto, daleko od svakodnevnog života, gde ćete biti okruženi potpunom divljinom i neviđenom lepotom? Možda ste to zamišljali dok ste sanjarili za radnim stolom ili tokom hladnih zimskih večeri?

Sigurni smo da ste o tome mnogo puta razmišljali, i evo sjajnih vesti: to je sada moguće! Selo Velenići, koje je nekada bilo napušteno, preporodilo se zahvaljujući entuzijastima, Srđanu Arseniću i Dejanu Drakulu,  dvojici mladih Fočaka, koji su svoju strast prema prirodi i ljubav prema konjima, pretočili u akciju. Selo je sada domaćin jedne od najuzbudljivijih avantura u regionu.

 

Novo poglavlje avanture selo Velenići

 

Konjički klub Velenići se nalazi tačno 40 km od Foče, smešten duboko u kanjonu reke Tare. Prolazeći kroz proplanke Borja i Čelebića, skriven iza gustih šuma Velenića, u zaseoku Podgrad, na oko 1000m nadmorske visine, otkrićete ovu oazu aktivnog odmora. Klub se prostire na impozantnom mestu koje očarava svojom prirodnom lepotom i grandioznošću.

S obzirom na njegovu lokaciju, klub je idealno postavljen kako bi ponudio terensko jahanje uz brojne staze koje se protežu kroz raznolik teren i niz vidikovaca sa kojih se pruža zadivljujući pogled na planine poput Durmitora, Maglića, Bioča i Zelegore.

Ali prava kruna ovog kluba je ergela arapskih konja. Za ljubitelje konja, ovo nije samo jahanje. To je posebno i neponovljivo iskustvo druženja sa plemenitom arapskom pasminom,  u okruženju koje oduzima dah. Za sve one koji traže aktivan odmor u srcu prirode, Konjički klub Velenići pruža iskustvo koje će se dugo pamtiti.

 

KONJIČKI KLUB VELENIĆI I MNOGO VIŠE…

 

Konjički klub Velenići

 

Zamislite sebe kako, nakon rafting Tara avanture,  jašete konja kroz divlje predele, uz obronke kanjona reke Tare. Osetite vetar u kosi, slušajte moćni galop ispod vas, dok priroda oko vas stvara neponovljivu simfoniju. Konjički klub Velenići donosi upravo to iskustvo. Ali, to nije sve!

Uz jahanje, možete se upustiti u avanturu via ferrate – penjačku stazu koja će vas odvesti na visine sa kojih se možete diviti kanjonu i reci. A kao šlag na tortu, tu je i ozbiljan zip line koji će vam ubrzati puls do krajnjih granica. Zamišljate li sebe kako prelećete preko kanjona, sa vazduhom ispod i iznad sebe i adrenalinom koji šiklja kroz vene?

Ova kombinacija via ferrate i zip line-a čini našu ponudu jednom od najuzbudljivijih i najistaknutijih adrenalinskih avantura koje možete doživeti.

 

FERATA I ZIP LINE

 

Ferata i zip line

 

Via ferata, što na italijanskom znači „gvozdeni put“, donosi sasvim drugačiji pristup planinarskom adrenalinskom sportu. Ova obezbeđena planinska staza vodi vas kroz teško pristupačne stenovite terene, uz pomoć čeličnih sajli, metalnih stubaca, gvozdenih klinova i lestvica pričvršćenih direktno za stenu.

Istorija via ferate seže unazad u Italijanske Dolomite, gde su tradicionalni alpinistički usponi bili opremljeni čeličnim sajlama i rukohvatima kako bi ih učinili pristupačnim i onima koji nisu profesionalni alpinisti. S godinama, ovaj sport doživeo je pravu renesansu, sa preko hiljadu staza širom sveta. Samo Dolomiti su domaćin za neverovatnih sto osamdeset via ferata.

 

Ferata i zip line

 

Kada se odlučite za ovu avanturu u Konjičkom klubu Velenići, budite spremni za savršen adrenalinski izazov i doživljaj. Kaciga, rukavice, penjački pojas, amortizer energije, koji će vas čuvati tokom vašeg uspona – dakle, kompletna oprema za feratu je obezbeđena od strane kluba i čeka na vas.

Ako mislite da je uspon sam po sebi uzbudljiv, pripremite se za pravu poslasticu koja sledi. Ferata se nastavlja visećim žičanim mostom, pravom atrakcijom za sve avanturiste, a kulminira zipline-om dužine impresivnih 308 metara, gde ćete osetiti pravu slobodu i uzbuđenje dok prelazite preko kanjona.

 

RAFTING TARA I VELENIĆI – TESTIRAJTE SVOJE GRANICE

 

Rafting Tara + nova avantura u našoj ponudi

 

Dakle, ako ste spremni da pređete sa vesla na konje, sa reke na nebeske visine i da testirate svoje granice, rafting Tara i Velenići vas čekaju.

Pridružite nam se u ovom novom poglavlju avanture i doživite nešto što ćete pamtiti celog života. Tara je više od reke, a Velenići su više od sela. Ovo su mesta gde čovek, avantura i priroda postaju jedno.

 

Dobrodošli u rafting kamp Rajska rijeka!

+387 66 930 940 ili info@rajskarijeka.com

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments