fbpx

Rafting Tara i jeep safari na Durmitoru i Žabljaku

Rafting Tara i Jeep safari na Durmitoru i Žabljaku

Rafting Tara u kombinaciji sa jeep safarijem na Durmitoru i Žabljaku je fantastično putovanje koje angažuje sva čula. To je avantura koja ostaje urezana u sećanju, iskustvo koje obogaćuje i transformiše čoveka i pruža: adrenalin, lepotu, kulturu, odmor i avanturu, i sve to u nekim od najlepših prirodnih okruženja koje Balkan ima da ponudi.

Kada spojite uzbuđenje koje donosi rafting Tara sa istraživanjem planinskih masiva i pejzaža Durmitora i Žabljaka putem jeep safarija, rezultat je savršena avantura koja nudi širok spektar spektakularnih aktivnosti za sve ljubitelje prirode i adrenalina.

A za potpuni užitak, kao baza ovog nezaboravnog iskustva stoji rafting kamp Rajska rijeka, koji obezbeđuje mir, udobnost usred divljine i toplo gostoprimstvo, kao i najbolje skipere i vodiče koji će vas u ovim neverovatnim putešestvijama voditi i pratiti.

 

RAFTING TARA – ISKUSITE MOĆ REKE

 

Rafting Tara - iskusite moć reke

Ako postoji mesto gde možete iskusiti iskonsku moć reke i doživeti pravu snagu i lepotu prirode, to je na reci Tari. Ova reka nije samo vodena masa koja teče kroz kanjon, ona je živa priča, prepuna avanture, izazova i nezaboravnih prizora. Rafting Tara nudi jedinstveno iskustvo koje spaja uzbuđenje i mir, testirajući vaše granice dok istovremeno pruža neponovljiv osećaj povezanosti sa prirodom.

Ovo trodnevno putovanje počinje dolaskom i smeštajem u rafting kamp Rajska Rijeka i nastavlja se na reci Tari, poznatoj po svojoj kristalno čistoj, pitkoj vodi i prelepim pejzažima. Kao što smo već napomenuli, rafting Tara nije samo sport, već prilika da doživite prirodu u njenom najčistijem, netaknutom i divljem obliku. Brzaci i bukovi reke Tare, variraju od mirnih do divljih, obećavajući adrenalin i uzbuđenje koje će ispuniti svakog avanturistu. Uz stručno vođenje iskusnih skipera, sigurnost i zabava su zagarantovani.

 

JEEP SAFARI NA DURMITORU I ŽABLJAKU

 

Jeep safari na-Durmitoru i Žabljaku

Nakon dana provedenog na vodi, put se narednog dana nastavlja ka Durmitoru i Žabljaku, gde vas čeka jedinstveni jeep safari. U pitanju je izlet koji vas vodi vas kroz neke od najlepših delova crnogorskih planina, sa zaustavljanjima na vidikovcima koji pružaju spektakularne poglede na okolne vrhove, doline i jezera.

Doručak sa specijalitetima karakterističnim za ovo podneblje (domaći pršut, sir, pite, uštipci sa kajmakom, domaći med i dr), pored gurmanskog užitka, ispuniće vas i energijom za nove izazove i avanture. Potom, sledi priprema za jeep safari i vožnja terenskim vozilima kanjonom Pive do hidroelektrane Mratinje i dalje Pivskom planinom ka glavnim atrakcijama jeep safarija – Durmitoru i Žabljaku.

Rafting Tara i Jeep safari na Durmitoru i Žabljaku
Durmitor – Photo by Mikhail Vasilyev on Unsplash

Durmitor i Žabljak predstavljaju srce netaknute prirode Crne Gore, mesto gde se divlja lepota prirode spaja sa mirnim životom planinskog regiona. Ova oblast, smeštena u severozapadnom delu Crne Gore, dom je Nacionalnog parka Durmitor, koji je ujedno i deo UNESCO svetske prirodne baštine. Jeep safari omogućava pristup udaljenim i manje poznatim lokacijama, gde se može doživeti prava netaknuta priroda.

Poseta Durmitoru i Žabljaku nije kompletna bez upoznavanja sa lokalnom kulturom. Ovaj region je dom bogate istorije, tradicije i gostoprimstva.

Interakcija sa lokalnim stanovništvom tokom jeep safarija pruža priliku da se upozna autentična lokalna kultura i tradicija. Ovo je sjajan način da se stekne uvid u način života ljudi koji žive u harmoniji sa ovom divljom prirodom. Posetioci mogu uživati u lokalnim specijalitetima kao što su kačamak, pršuta, domaći sir, skorup, kao i u tradicionalnoj crnogorskoj rakiji.

 

DURMITOR – KRALJEVSTVO PLANINA, JEZERA I KANJONA

 

Durmitor - kraljevstvo planina,jezera i kanjona
Durmitor – Photo by Monika Guzikowska on Unsplash

Durmitor je planinski masiv poznat po svojim impresivnim vrhovima, dubokim kanjonima, i kristalno čistim jezerima. Ovaj nacionalni park obuhvata 48 vrhova viših od 2000 metara nadmorske visine, sa najvišim vrhom Bobotov Kuk koji se uzdiže na 2523 metra. Kanjon reke Tare, koji se prostire kroz park, je drugi po dubini kanjon na svetu, odmah nakon Grand Kanjona u SAD.

Crno jezero
Crno jezero – Photo by Shant Dem on Unsplash

Jedna od najupečatljivijih karakteristika Durmitora su njegova brojna glečerska jezera, poznata kao ‘gorske oči’. Crno jezero, najveće i najpoznatije od njih, predstavlja popularno odredište za posetioce i nudi idilične prizore i mogućnosti za šetnju, piknik i uživanje u prirodi.

 

ŽABLJAK – PRESTONICA PLANINSKOG TURIZMA

 

Žabljak
Žabljak – Photo by World of Magic on Unsplash

Žabljak, smešten na visini od 1456 metara nadmorske visine, najviše je urbano naselje u jugositočnoj Evropi i važan centar za zimski i planinski turizam. Ovo malo planinsko mesto, okruženo netaknutom prirodom, idealno je polazište za istraživanje Durmitora. U Žabljaku posetioci mogu pronaći udoban smeštaj, restorane sa lokalnim specijalitetima, kao i razne turističke usluge.

U okolini Žabljaka rasprostire se mnoštvo sela, čija se starost značajno razlikuje, a važno je istaći da neka od njih postoje vekovima. Neka od njih formirana su na mestima nekadašnjih katuna ili nekih drugih starih naselja.

 

RAFTING TARA I KAMP RAJSKA RIJEKA

 

Kamp Rajska rijeka

Vaš domaćin i saputnik, rafting kamp Rajska Rijeka, smešten na obali reke Drine, savršeno je mesto za odmor i opuštanje nakon dana punih aktivnosti. Naš kamp, sa više od 100 ležajeva, nudi sve što je potrebno za udoban boravak: od komfornih soba, tradicionalnih drvenih koliba i superior bungalova (sve smeštajne jedinice poseduju sopstveno kupatilo i opremljene su svim neophodnim elementima), preko restorana sa domaćim, uvek sveže pripremljenim specijalitetima, do različitih sadržaja za relaksaciju, opuštanje i zabavu (veliki bazen, tereni za odbojku na pesku i mali fudbal, bilijar, stoni tenis, plaža na Drini…). Kamp, izrađen u drvetu, dizajniran je da se harmonično uklopi u prirodno okruženje, čime doprinosi celokupnom iskustvu boravka u prirodi.

Neophodno je i važno da znate da je rafting Tara, sa timom licenciranih i iskusnih skipera Rajske rijeke, jedinstveno, uzbudljivo, zabavno i potpuno bezbedno iskustvo, pogodno za sve generacije. Za sve učesnike raftinga, kamp obezbeđuje kompletnu, atestiranu, najmoderniju rafting opremu vrhunskog kvaliteta.

Rajska rijeka

Rafting Tara i jeep safari su samo neke od brojnih aktivnosti i izleta iz bogate ponude kampa Rajska Rijeka. Gosti, po želji i izboru aranžmana, mogu uživati u planinarenju, ribolovu, kanjoningu, zip line-u, biciklizmu, obilasku okolnih gradova i znamenitosti ili se jednostavno opustiti uz knjigu u mirnom okruženju kampa.

Večeri u kampu su posebno čarobne, sa druženjem oko logorske vatre, razmenom priča i uživanjem u zvucima prirode.

Kamp Rajska Rijeka, kao organizator aktivnosti, posvećen je ekološki održivom turizmu. Ovo znači da se sve aktivnosti sprovode sa najvećom pažnjom prema očuvanju prirode. Gosti su podstaknuti da poštuju prirodu i učestvuju u njenom očuvanju, kako bi se ovaj prelepi region sačuvao za buduće generacije.

Rafting Tara čeka na Vas! Dođite da se družimo i zajedno uživamo u magiji!

Vaš rafting kamp Rajska rijeka

+387 66 930 940 ili info@rajskarijeka.com

 

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments