fbpx

Zašto je rafting na Tari odličan izbor a sve uzraste

Ako se pitate zasto je rafting na Tari odličan izbor za sve uzraste daćemo vam nekoliko dobrih razloga da se uputite sa vašom porodicom i zajedno doživite nova iskustva.

Pre svega, rafting Tarom pružiće vam nezaboravno iskustvo, priliku za podizanjem adrenalina, šansu da upoznate nove ljude i sklopite velika prijateljstva. Takođe, poboljšaćete fizičku aktivnost i potpuno će vas oraspoložiti ovakva avantura. Ono što je najvažnije, rafting Tarom je nezaboravno iskustvo.

RAFTING DECA

Sigurno ste razmišljali da li mogu na rafting deca, a mi ćemo vam reći da je to možda najbolja avantura koju možete pružiti najmlađima tokom godine. Iako se rafting ubraja u ekstremniji sport, postoje određena pravila za rangiranje raftinga koja zavise od reke, koja obično zavise od svog reljefa i vodostaja.

Vodostaj reke Tare je različit u toku cele godine. Kod nas je vodostaj reke u proleće najveći, kada se topi sneg sa planina, pa svakako preporučujemo da izbegavate preiod proleća za rafting sa decom.

Jesen je idealna prilika da sa vašom porodicom i najmlađima uživate u raftingu Tarom. Ovo je period u godini kada je reka Tara najmirnija i možete sa sigurnošću uživati u aktivnostima. Pored toga što je reka bezbedna, tu su i najiskusniji skiperi koji su praktično odrasli uz reku Taru i potpuno poznaju teren koji prolazite.

RAFTING MOŽE STVORITI SAMOPOUZDANJE KOD DECE

Rafting Tarom stvoriće samopozudanje kod dece, jer će naučiti da preuzmu “sopstveni rizik“. Budite sigurni da će bi oni sami biti izuzetno radosni što su uspeli da urade nešto za šta su mislili da ne mogu. Iskusni instruktori su tu da vam daju „zeleno svetlo“ kada su najmlađi u pitanju.

Takođe, u kampovima će imati priliku da upoznaju drugu decu i stvore prijateljstva sa kojima će razmenjivati iskustva u raftingu.

RAFTING TAROM

Rafting Tarom pružiće i vama i najmlađima istinsko upoznavanje sa prirodom. Tokom raftinga uživaćete u spuštanju rekom, videćete najlepše vodopade visine preko 20 metara i bajkovite predele koje je priroda sama napravila. Pored toga što ćete se stopiti sa prirodom, upoznaćete nove ljude, zbližićete se sa porodicom i prijateljima, pobediti svoje strahove i poželeti da češće budete na ovakav način fizički aktivni.

DA LI JE RAFTING OPASAN?

Ako se pitate da li je rafting opasan, uz specijalan gumeni čamac, obaveznu prateću opremu kao što je neoprensko odelo, neoprenske čizme, kaciga, veslo ali i pojas za spasavanje, rafting je potpuno bezbedan.

Neopranska odeća je obavezna zbog vaše bezbednosti, ali i samog doživljaja tokom spuštanja. Temperatura reke može biti u rasponu od 7 do 15 stepeni u letnjim mesecima, tako da vas mekani neopren savršeno štiti od hladnoće.

Često nemamo previše slobodnog vremena za našu porodicu zbog poslovnih obaveza, a i te kako je važno da odnos bude blizak, zato je rafting Tarom idealna prilika da provedete nekoliko dana zajedno sa vašim najbližima i uživate u ovakvim fizičkim aktivnostima.

Ne samo da ćete se dobro osećati, već ćete i vašoj deci pružiti iskustvo kojim će biti ponosni. Nakon ovoga, imaćete veću povezanost međusobno jer ste zajedno možda pobediti neke određene strahove.