fbpx

Rafting Tarom + Trnovačko jezero

Rafting Tarom + Trnovačko jezero

Rafting Tarom + Trnovačko jezero je fantastična akcija koja će vam otkriti neka od najlepših prirodnih čuda Balkana.

Rafting Tarom i poseta Trnovačkom jezeru, u kombinaciji sa boravkom u kampu Rajska Rijeka, nudi više od običnog odmora. To je putovanje koje vas vodi kroz neke od najlepših prirodnih pejzaža, testira vaše granice, obogaćuje vaše znanje o prirodi i ostavlja vas sa sećanjima koja će trajati večno. Ovo iskustvo vas menja, darujući vam novu perspektivu i dublje poštovanje prema prirodi i njenim čudima. Ukoliko ste ljubitelj prirode, avanture i nezaboravnih iskustava, ovo putovanje je savršen izbor za vas.

Da bismo vam još malo približili kakve vas sve jedinstvene prirodne atrakcije i lepote očekuju kada krenete na rafting Tarom, podelićemo sa vama nekoliko osnovnih informacija.

Oblast opštine Foča u kojoj se uzdižu impozantni vrhovi planinskog lanca Dinarida, karakteristični za ovaj deo Bosne i Hercegovine, otaviće vas bez daha.

U opštini Foča nalazi se i najviši planinski vrh Bosne i Hercegovine, planina Maglić, koja se uzdiže do 2386 metara nadmorske visine. Takođe, dom je jedine prašume u Bosni i Hercegovini, Perućici, koja je istovremeno najveća prašuma u Evropi. Nacionalni park Sutjeska, gde se Perućica nalazi, čuva netaknute prirodne rezervate u kojima rastu najviše evropske jele (63m) i omorike (65m), zajedno sa kapitalnim primerima bukve. U ovom parku se takođe nalazi i Skakavac, visok 73 metra, koji važi za najlepši vodopad u Bosni i Hercegovini.

Fočansku opštinu sa jugoistoka ograničava jedinstveni kanjon reke Tare, koji je po dubini najveći u Evropi i drugi na svetu, odmah iza Grand kanjona u SAD. Planina Zelengora, koja se takođe nalazi u ovom regionu, nosi epitet najlepše i najpitomije planine Dinarida, a krasi je osam glečerskih jezera, što dodatno doprinosi njenom prirodnom bogatstvu.

 

RAFTING TAROM U ORGANIZACIJI KAMPA RAJSKA RIJEKA

 

Rafting Tarom + Trnovačko jezero

Rafting Tarom u organizaciji kampa Rajska Rijeka učiniće ovu uzbudljivu adrenalinsku avanturu jednostavno savršenom.

Brzaci Tare variraju od mirnih delova, idealnih za uživanje u pejzažima, do divljih i nepredvidivih, koji garantuju adrenalin i uzbuđenje. Iskusni vodiči su tu da osiguraju bezbednost učesnika i pruže sve informacije o lepoti krajolika koji vas okružuje.

Rajska Rijeka, pored licenciranih skipera, za svoje goste obezbeđuje i kompletnu rafting opremu najvišeg kvaliteta, tako da ja na vama samo da dođete, sledite uputstva skipera i uživate u uzbuđenju, druženju, kristalno čistoj vodi i netaknutoj prirodi.

 

TRNOVAČKO JEZERO – BISER SKRIVEN U PLANINAMA

 

Rafting Tarom + Trnovačko jezero

Trnovačko jezero, biser skriven u planinama će vas očarati i osvojiti na prvi pogled, te je trud dolaska do njega zaista vredan.

Poseta Trnovačkom jezeru je poput ulaska u drugi svet. Smešteno u srcu planine, između Maglića i Volujaka, na granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ovo jezero je očaravajuća oaza mira i prirodne lepote. Okruženo visokim planinskim vrhovima, jezero ima oblik savršenog srca, što ga čini jedinstvenim na svetu. Njegova smaragdno zelena voda, koja menja nijanse u zavisnosti od doba dana i ugla sunčevih zraka, stvara hipnotišući efekat koji očarava svakog posetioca.

Pristup Trnovačkom jezeru je avantura koja zahteva određeni nivo fizičke pripremljenosti i avanturističkog duha. Staza do jezera vodi kroz raznolike pejzaže, od šumovitih područja preko livada, do stenovitih predela. Tokom ovog pešačenja, posetioci imaju priliku da uživaju u netaknutoj prirodi, slušaju šum potoka i otkrivaju bogatu floru i faunu regiona. Ovaj pešački izlet nudi izvanredne prilike za fotografisanje, a svaki korak vas vodi bliže ovoj prirodnoj lepotici.

 

Rafting Tarom + Trnovačko jezero

U organizaciji Rajske rijeke, iz kampa se kreće u 09.00h i terenskim vozilom odlazi do Prijevora (1668 m), platoa ispod Maglića. Usput se obavlja i poseta vidikovcu u prašumi Perućici, sa kojeg se pruža pogled na vodopad Skakavac koji se stropoštava sa visine od 70m. Nakon toga sledi pešačenje do Trnovačkog jezera. Staza je srednje težine (spust 300 i uspon 200m), a vreme pešačenja je oko 4 sata.

Iako se prelepo Trnovačko jezro nalazi na 1517 mnv, prosečna temperature vode se u toku letnjih meseci kreće oko 20-ak I vise ‘’C, tako da će vam, u kombinaciji sa jakim planinskim suncem, omogućiti celodnevno kupanje i užitak. Povratak u kamp je oko 18 časova.

 

KAMP RAJSKA RIJEKA – VAŠ DOM DALEKO OD DOMA

 

Rajska rijeka

Po povratku sa dnevnih avantura, kao što su rafting Tarom ili poseta Trnovačkom jezeru, kamp Rajska rijeka dočekuje svoje goste sa toplinom i komforom. Kamp, smešten na obalama reke Drine, pruža idiličan odmor od dnevnih aktivnosti. Sa svojim tradicionalno dizajniranim drvenim bungalovima koji nude udoban i rustičan smeštaj, Rajska rijeka je savršen spoj prirode i udobnosti. Posetioci mogu uživati u lokalnoj kuhinji, koja služi domaće specijalitete, opustiti se uz logorsku vatru, druženje i deljenje priča sa drugim avanturistima.

Rafting kamp Rajska rijeka nije samo mesto za odmor već i centar različitih aktivnosti. Pored najpopularnije rafting Tarom avanture, gosti mogu učestvovati u planinarenju, jahanju konja, vožnji bicikla, jeep safariju, zip line-u ili sportskim aktivnostima na terenima u okviru kompleksa kampa. Za one koji traže opuštanje, tu su i prelepi pejzaži za meditaciju i joga sesije. Kamp takođe nudi i organizovane ture za obilazak lokalnih znamenitosti i kulturno-istorijskih mesta.

Ono što ovo putovanje čini posebnim su detalji – od zvuka vode koja šumi dok se spuštate rekom, preko mirisa borovih šuma na putu do Trnovačkog jezera, do topline vatre i prijateljskih razgovora u kampu. Ovi trenuci se utiskuju u sećanje, stvarajući priče koje se prepričavaju godinama.

Dobrodošli u Rajsku rijeku!

+387 66 930 940 ili info@rajskarijeka.com

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments