fbpx

O lokaciji

Najlepša priroda jugoistočne Evrope
Blizina našeg kampa

Sve najbolje od prirode

Planina Jahorina se nalazi na 84 km, a Žabljak na 76 km udaljenosti od kampa. Brojne turističke atrakcije se nalaze u neposrednoj blizini kampa, kao što su peščane piramide u Foči, koje predstavljaju jedinstven fenomen u svetu, stari grad Višegrad sa svojim grandioznim mostom, ali i prelepo Jadransko more. Rafting kamp Rajska rijeka smešten je u predivnom predelu na obali reke Drine. Kamp sadrži razne objekte koji mogu u potpunosti zadovoljiti svačiji ukus i različite potrebe, i nudi smeštaj sa pogledom na planinu i privatni deo plaže. Reka Drina je udaljena svega nekoliko metara od kampa, a i samo mesto gde Drina nastaje je vrlo blizu. Najbliži aerodromi se nalaze u Sarajevu, Mostaru i Podgorici, tako da je kamp izuzetno dobro saobraćajno povezan. Udaljen je 23 kilometra od Foče i samo 2 kilometra od Šćepan polja, što predstavlja granični prelaz između Bosne i Herceogovine i Crne gore

Reka Tara

Suza Evrope

Tara je najlepša i najbistrija planinska reka na ovim prostorima, a i šire, jer je i u svetu poznata kao „Suza Evrope“. Reka Tara nastaje od dve manje reke, Opasnice i Veruše, pod obroncima planine Komovi u Crnoj Gori. Vodotok Tare je dug 146 kilometara i u jednom delu svog toka pravi najdublju rečnu dolinu u Evropi i drugu u svetu, izuzetno impresivan kanjon koji na najvišoj tački dostiže dubinu od čak 1333 metra! Tekući ovim kanjonom do Šćepan Polja, koje se nalazi na nadmorskoj visini od 433 metra, sa rekom Pivom pravi Drinu, jednu od najvećih i vodom najbogatijih reka u jugoistočnoj Evropi.

Najuzbudljivija priroda Balkana

Jedinstvena lokacija na celom svetu

Međutim, za razliku od kanjona reke Kolorado, zvanično najvećeg kanjona na svetu, koji se nalazi u pustinji i ne obiluje preteranim prirodnim bogatsvom, kanjon Tare je neverovatno lep i živopisan. Bezbroj pritoka koje reka prima sa Komova, Sinjajevine, Durmitora i Ljubišnje, mali i veliki vodopadi i bujna vegetacija, ovaj kanjon čine nezaboravnim za svakog ko ga poseti. Najatraktivniji deo kanjona proteže se u dužini od oko 90 km, od Šljivanskog do Šćepan Polja, i obiluje brzacima kojih ima preko 50, divljim rečicama i raznovrsnim šumama sa drvećem starim i po nekoliko stotina godina koje ide u visine veće od 50 metara! Tu možete doći u kontakt sa netaknutom prirodom. Videti retke vrste ptica živopisnih boja i osetiti jačinu slapova na svojim ramenima dok stojite pod vodopadom!

Hidrološki fenomen

Najveći rezervoar pitke vode

Posebnu lepotu kanjonu Tare daje njena plavo-zelena boja vode koja, na volšeban način, izbija iz strmih litice, a to se može videti samo odozgo, sa brojnih vidikovaca sa ivice kanjona. Zbog svih svojih lepota, kristalno čiste vode i beskrajno živopisnih biljnih i životinjskih vrsta, reka Tara se nalazi na listi zaštićenih područja UNESCO-a. Kako bi dospela na ovu listu, bilo je dovoljno da se ispuni samo jedan od predviđenih uslova, međutim, Tara je ispunila čak tri uslova UNESCO-a, a to su geološki, hidrološki i biološki fenomen.

Rafting atrakcija

Potpuni prirodni fenomen

Reka Tara, sa ocenom 4A na rafting skali, je jedna od najatraktivnijih svetskih reka za rafting koja, u isto vreme, predstavlja i pravu oazu za ljubitelje najrazličitijih vrsta avantura. U tom smislu, ona svojim posetiocima pruža priliku za aktivan odmor u punom smislu te reči, jer se u svakom detalju ove avanture može uživati; od prirodnih fenomena od kojih vam zastaje dah, prelepih rečnih brzaka i bukova, širokih proplanaka, do rustičnih vodenica, prelepih mostova i starih crkava i manastira. Rafting centar Rajska rijeka, kao oaza za prave zaljubljenike u prirodu, nudi različite rafting aranžmane na najatraktivnijem delu reke Tare u dužini od 23 km, ali i u dužini od 90 km, celim plovnim delom reke. 

Zašto da odaberete rafting kamp Rajska Rijeka?

Mi smo tu kada želite da pobegnete u prirodu na potpunu regeneraciju tela, oporavak svih čula, na terapiju zelenilom i rekom, i kada želite da doživite nezaboravne avanture u prirodi.

  • Prirodna oaza sa modernim smeštajnim uslovima
  • Jedinstvena i povoljna ponuda aranžmana
  • Sertifikovan i iskusan tim skipera i vodiča
  • Topla i prijateljska atmosfera u kampu