fbpx

Rafting Tarom – Šta odabrati, gornji ili donji tok

Rafting Tarom sta odabrati gornji ili donji tok

Rafting Tarom – Šta odabrati, gornji ili donji tok, dilema je koja muči mnoge. Posebno one koji se prvi put upuštaju u ovu čudesnu avanturu.

Međutim, ne treba zaboraviti da su oba toka reke Tare jedinstvena i osobena na svoj način. Svaki od njih će vam, bez imalo sumnje, priuštiti nezaboravne trenutke koji se pamte celog života. Ukoliko imate dovoljno vremena koje možete da izdvojite za rafting Tarom, savetujemo vam da prođete oba toka, kako biste doživeli sve lepote ove magične reke.

Rafting kamp Rajska Rijeka spreman je da vam poželi dobrodošlicu i povede vas u svet avanture i adrenalina. Čekamo vas na jednoj od najatraktivnijih reka za rafting u svetu!

 

Rafting Tarom sta odabrati gornji ili donji tok

 

Čudesna gorska lepotica Tara je reka koja se prostire na neverovatnih 146 kilometara. Po međunarodnoj skali kategorizacije voda i težine rafting na njima, rafting Tarom je ocenjen ocenom 4a. Praktično, težina raftinga Tarom se kreće od III do V stepena, u zavisnosti od godišnjeg doba i visine vodostaja.

Svrstana je u sam vrh najuzbudljivijih destinacija za rafting. Sa ponosom možemo reći da se naša Tara našla rame uz rame sa rekom Zambezi u Africi i Koloradom u Americi.

 

Rafting Tarom sta odabrati gornji ili donji tok

 

Ono zbog čega je rafting Tarom izuzetno privlačan, jeste to što Tara na svom toku ima prosečan pad od 4,5 m po kilometru. Zahvaljujući tome pruža dovoljno uzbuđenja i izazova kako za iskusne raftere, tako i za one bez iskustva. Tokom spusta pred rafterima se smenjuju: nebrojeni brzaci, divlji bukovi, grandiozni planinski masivi, strmoglavi kanjoni, tirkizna boja kristalno čiste vode (Tara je pitka celim svojim tokom), vodopadi koji oduzimaju dah, jedinstvena flora i fauna, spektakularni vidikovci.

Plovidba rafting čamcima je moguća u dužini od skoro 100 kilometara i rafting se odvija u dve rute, odnosno dva dela kanjona – u gornjem i donjem toku.

 

RAFTING TAROM – GORNJI TOK

 

Rafting Tarom gornji tok

 

Možemo reći da je rafting Tarom, kada je gornji tok u pitanju, prilično miran. Rafting u ovom delu nikada ne prelazi treći stepen težine (na skali od 1 do 6). Ne odlikuju ga velika brzina vode i naleti adrenalina, koji su karakteristični za donji tok. Međutim, to što je rafting Tarom u gornjem toku sporiji i umereniji, ne znači da nema svojih jedinstvenosti koje ga čine privlačnim i posebnim.

Gornji tok idealan je za prvo rafting iskustvo ili porodičnu avanturu sa decom. Takođe, savršena je prilika i za uživanje u laganoj plovidbi i nestvarno lepim prirodnim krajolicima. Sigurni smo da ćete napraviti mnoštvo fantastičnih fotografija. Imaćete priliku da vidite monumentalni most na Đurđevića Tari, visok 165 metara, vodopade Ljutice i još mnogo toga.

 

Rafting Tarom gornji tok

 

Tura rafting Tarom – gornji tok je duža i sam spust traje dva dana, gde drugog dana prelazite i donji tok reke Tare. Polazak na turu je na Đurđevića Tari. Sledi spust do Radovan luke u dužini od 40 km, uz par stanica radi fotografisanja vodopada, kupanja i ručka na vodi. Dolazi se do najdublje tačke kanjona i odseda u obližnjem kampu, gde vas očekuju večera i noćenje.

Nakon doručka, sledi nastavak spuštanja najlepšim i najatraktivnijim delom kanjona Tare. Ovaj deo rute je dužine 50km i obiluje brzacima, bukovima, divljim rečicama i vodopadima. Čamcima stižete do rafting kampa Rajska Rijeka gde vas očekuju večera, druženje i prenoćište.

 

RAFTING TAROM – DONJI TOK

 

Rafting Tarom donji tok

 

Rafting Tarom – donji tok označava poslednjih 25 kilometara namenjenih raftingu, od Brštanovice do Šćepan Polja. Ova trasa spusta je spektakularna i uzbudljiva, ispunjena moćnim bukovima koji oduzimaju dah. Možemo reći da je čak i ekstremna u nekim delovima, posebno u proleće kada težina raftinga ide i do IV i V stepena.

Preporučujemo ga onima sa iskustvom, kao i onima koji nemaju iskustvo, ali nemaju ni strah od reke i brzine njenog toka. Uz profesionalne skipere rafting centra Rajska Rijeka ste u sigurnim rukama. Uživaćete u autentičnoj adrenalinskoj avanturi koja će prevazići sva vaša očekivanja.

Tokom letnjeg perioda i jeseni rafting Tarom u donjem toku može trajati i do četiri sata. Tokom spusta prave se i pauze za kupanje, slikanje i osveženje. Prolećni rafting Tarom u donjem toku je još brži i dinamičniji i traje nešto više od sat vremena.

Za koju god turu da se odlučite, jedno je sigurno – uživaćete! Čekamo Vas u Rajskoj rijeci!

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments