fbpx

Rafting na Tari po kiši

Rafting na Tari po kiši

Rafting na Tari po kiši – da li se održava i kako izgleda?

Ovo je jedno od najčešće postavljanih pitanja naših gostiju, a dobra vest je da se spust u slučaju kiše ne odlaže i da rafting na Tari kada pada kiša nudi nešto više od uobičajenog spusta, darujući priliku da doživite reku i prirodu u njihovom najautentičnijem obliku. To je i prilika da se stekne nova perspektiva, da se nauče lekcije o snazi i lepoti prirode, te da se izgradi poštovanje prema vodenoj stihiji koja ne poznaje granice.

Kiša, za mnoge sinonim za ostanak kod kuće, na reci Tari zapravo postaje pozivnica za nezaboravnu avanturu. Dok kapljice kiše dodiruju površinu vode, stvarajući ritmički šum koji se savršeno uklapa u prirodni orkestar kanjona, rafting na Tari dobija novu dimenziju – onu mističnu i očaravajuću.

Pejzaži oko reke postaju još izražajniji, boje se zasićuju, a mirisi šume postaju intenzivniji. Kiša donosi sa sobom posebnu vrstu tišine, isprekidanu samo zvukom vesla koja paraju vodenu površinu i uzvicima uzbuđenja posade na čamcu. Dok se spuštate niz uzburkanu reku, okruženi ste zelenilom koje kao da pleše pod kapima kiše, stvarajući vizuelni spektakl koji se može doživeti samo na ovaj način.

 

Kiša kao saveznik avanture

 

Rafting na Tari po kiši

Iako neki mogu pomisliti da je kiša prepreka, u svetu raftinga ona je saveznik koji povećava adrenalin i dodaje sloj avanturizma ovom jedinstvenom iskustvu. Učesnici, koje iznenadi nenadani pljusak ili koji se odluče za rafting na Tari tokom kišnih dana, često govore o jedinstvenom osećaju postignuća i još jačem timskom duhu koji se razvija kada zajedno prevazilaze prirodne izazove. Takođe, jednoglasni su u tvrdnji da je rafting po kiši spektakularna avantura i da bi uvek ponovili takvo iskustvo.

Kišni dani na Tari donose nove izazove za raftere, posebno tokom prolećnih meseci tokom kojih je rafting najekstremniji. Voda u reci postaje brža i nepredvidljivija, bukovi jači, a avantura intenzivnija. Ovo je vreme kada iskusni skiperi pokazuju svoje majstorije, navigirajući čamcem sa preciznošću i stručnošću koja osigurava sigurnost i daje dodatno samopouzdanje posadi. Za one koji prvi put dolaze, kiša dodaje i element učenja – kako reagovati kada se priroda pokaže u svom punom izdanju, kako ostati miran i kako efikasno veslati pod nešto težim uslovima.

Rafting na Tari po kiši

U letnjim mesecima kada su temperature visoke, iznenadni i kratki letnji pljuskovi samo dodatno ulepšavaju fantastičnu avanturu i donose prijatno osveženje.

Zato, ne dozvolite da vam kiša pokvari planove. Umesto da je shvatite kao smetnju, dozvolite joj da vas vodi kroz jedinstvenu avanturu raftinga na Tari – avanturu u kojoj su kišne kapi dirigenti orkestra divljine.

Slobodno se prepustite uživanju, a sve ostalo je naša briga. Budite sigurni da su vaša bezbednost i profesionalna oprema neophodna za vaše uživanje u rukama iskusnih profesionalaca!

 

Rafting na Tari i sigurnost učesnika

 

Vaša bezbednost tokom rafting na Tari avanture ima ključni značaj, kako za vas tako i za nas! U tom smislu, pored vrhunske opreme, ključnu ulogu igraju naši iskusni skiperi, čija je stručnost zagarantovana profesionalnim licencama priznatim u zemlji i inostranstvu.

Svi naši skiperi prošli su kroz sveobuhvatne obuke potrebne za vođenje rafting tura na divljim rekama, te su profesionalno obučeni za upravljanje rafting čamcima na turbulentnim vodama. Pored toga, odlično su upoznati sa svim aspektima reke Tare, zahvaljujući godinama provedenim u njenom okruženju. Njihova bliskost i povezanost sa ovom prelepom planinskom rekom od ranog detinjstva omogućila je da steknu duboko razumevanje svih njenih karakteristika i izazova.

Pored toga što vam garantuju sigurnost, naši skiperi će obogatiti vašu avanturu fascinantnim pričama i anegdotama o doživljajima na Tari, kao i o istoriji i kulturi njenog okruženja, čineći vaše iskustvo na vodi ne samo sigurnim, već i nezaboravnim i obrazovnim doživljajem.

Naš rafting kamp raspolaže najsavremenijim gumenim čamcima i najmodernijom specijalnom odećom i obućom za zaštitu od hladne vode (neoprenska odela i čizmice, zaštitne kacige, prsluci i anorak jakne koje se koriste po želji ili potrebi, u slučaju kiše ili nešto nižih temperatura). Korišćenje kompletne opreme je uključeno u cenu arnžmana, a nakon svake upotrebe, oprema se dezinfikuje kako bi bila maksimalno čista i sigurna za sledećeg korisnika.

 

Rafting na Tari i najbolji smeštaj

 

Rafting kamp Rajska rijeka smešten je na samoj obali reke Drine i nudi avanturistički odmor koji spaja sirovu prirodnu lepotu sa udobnostima modernih sadržaja.

Bungalovi, izrađeni od ekoloških materijala, pretežno od drveta, nude udobnost i komfor, sa pogledom na planinske masive, zelene pejzaže i plavetnilo reke, čineći svaki trenutak vašeg boravka posebnim. Uz autentičan osećaj boravka u prirodi, obezbeđuju i sve neophodne savremene pogodnosti, poput sopstvenog kupatila i Wi-Fi interneta, a lux objekti su opremljeni i dodatnim elementima, kao što su klima uređaj, TV, sef i mini bar.

Kamp raspolaže i sa drugim pogodnostima, te se u okviru kompleksa nalaze: restoran u kojem se služe jela lokalne kuhinje pripremljena od svežih, lokalno uzgojenih sastojaka, veliki bazen, sportski tereni za odbojku na pesku i mali fudbal, stoni tenis, bilijar, privatna plaža na Drini, uređeno dvorište, parking sa video nadzorom itd.

Gosti mogu uživati u jutarnjoj kafi uz šum reke ili večernjem druženju uz logorsku vatru, meze i muziku uživo, što sve čini Rajsku rijeku idealnim mestom za one koji žele da iskuse rafting na Tari avanturu i pravi odmor i opuštanje daleko od gradske vreve.

Vidimo se na Tari!

Vaš raftng kamp Rajska rijeka

+387 66 930 940 ili info@rajskarijeka.com

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments